World Wide Web Consortium (Webdevelopment)

Het World Wide Web Consortium is op 1 oktober 1991 opgericht door Tim Berners-Lee, in samenwerking met CERN en ondersteund door DARPA en de Europese Commissie.

Het doel van het World Wide Web Consortium is om het Internet voor iedereen beschikbaar te maken, onafhankelijk van de hardware, de software, de netwerk structuur, de taal, de geografische locatie en de fysieke of mentale mogelijkheden.

Kantoren World Wide Web Consortium


Het World Wide Web Consortium heeft kantoren over de hele wereld en is bijvoorbeeld gevestigd in Frankrijk, Japan, De Verenigde Staten, Australie en Nederland.

De afkorting W3C


W3 staat voor de drie "w's" van het "www". De C staat voor Consortium. Zo heb je in totaal W3C ofwel het World Wide Web Consortium.

World Wide Web Consortium logoW3C Guidelines


De W3C Guidelines zijn de algemene standaarden voor het op zetten van sites. Er worden exacte afspraken gemaakt over het gebruik van HTML, XHTML, XML en CSS.

Drempels Weg


Een Nederlandse variant van de W3C Guidelines zijn de drempelsweg regels. Deze hebben als doel online drempels weg te halen voor mensen met bijvoorbeeld een slechter zicht zoals kleurenblinden of volledig blinden.

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën