Google News (Google)

Google news is de nieuwsportal van Google. Op Google news kun je constant het laatste nieuws volgen en tevens gebruikt Google ook hier haar zoektechnologie waardoor het mogelijk is om gericht te zoeken naar nieuwsartikelen over een bepaald onderwerp. Google news werd als beta gelanceerd in september 2002. Bij de lancering werden direct al 4.500 nieuwsbronnen mee genomen.


Uiteraard is het mogelijk om via RSS een melding te krijgen van nieuwe artikelen. Echter wanneer je niet vaak met RSS werkt of je vindt RSS niet prettig, maak dan gebruik van Google Alerts. Met Google alerts kun je zoekwoorden opgeven en instellen dat Google je via mail op de hoogte moet brengen wanneer er over dit zoekwoord nieuws is. Dat kan een keer per week, een keer per dag of telkens wanneer er een nieuw artikel wordt toegevoegd aan de database over dat onderwerp.

Google news werkt geautomatiseerd. Echter er worden vaak meerdere uitgevers van een bepaald artikel getoond zodat de keus aan jou is via welke uitgever je het artikel gaat bekijken. Daarnaast worden de artikelen geseltecteerd en gerangschikt door onder andere rekening te houden met hoeveel keer een artikel wordt geplaatst en op welke sites. Zodoende staan de artikelen los van politieke denkbeelden of ideologieen.

Webby Awards voor Google news


Google wint in 2003 de Webby Award voor "News" met de Google news zoekfunctie. BBC News Online kreeg the People's voice voor de rubriek "News".

Google News Timeline


Google introduceerde in april van 2009 de optie Google News Timeline. Deze optie maakte het mogelijk om nieuwsberichten in een chronologische volgorde (tijdslijn) weer te geven. Meer informatie bij Google News TImeline.

Gerelateerde woorden

Meer over Google News (externe links)

Thema & categorieën

Meer tips