Thema's

Google

Google is de bekendste zoekmachine ter wereld en heeft in Nederland een marktaandeel van 94%.

Gezien het belang van deze zoekmachine hebben we er een speciaal woordenboek over gemaakt: het *Google woordenboek*.Ruim 454 woorden vindt men hieronder. Specifieke informatie over Google vindt men op de pagina over Google zelf.
De inhoud van het Google woordenboek:

Webdevelopment

Alles op het gebied van webdesign en programmeren. Zoekmachines hebben veel te maken met webdesign. Goed gebouwde sites komen gemakkelijker op eigen kracht hoog in de zoekmachines.

Vandaar dat alle relevante onderdelen van webdesign (inclusief de belangrijkste server status codes) meegenomen zijn.

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is het hele traject van het beter toegankelijk maken van websites voor zoekmachines. In dit thema kan men allerlei trefwoorden terugvinden die men tegenkomt wanneer men bezig is met zoekmachine optimalisatie.

Spam, zoekmachinespam

Spam is er in allerlei vormen. E-mail spam en zoekmachine spam zijn hier de bekendste onderdelen van. Dat er nog veel meer bestaat bewijst dit thema.

Online adverteren

Online adverteren is de laatste jaren ontzettend toegenomen. Binnen bedrijven komt er steeds meer budget vrij voor online activiteiten. Alles over online adverteren vindt je in dit thema.

Marketing en Internetmarketing

Van offline marketing naar online marketing: een verschuiving die de laatste jaren steeds groter werd. Sommige termen zijn zowel op de traditionele marketing als op internet marketing van toepassing.

Internet Algemeen

Algemene termen met betrekking tot internet en internet gebruik vindt u hier terug.

ICT

ICT: een opnieuw groeiende markt met vele boeiende termen. Vindt hier uit wat ze betekenen.

Zoekmachine

Het thema zoekmachine omvat allerlei trefwoorden die te maken hebben met zoekmachines en het zoeken met zoekmachines. De bekendste zoekmachine is uiteraard Google. Zie het thema *Google* of het extra *Google woordenboek*.

Geschiedenis

De geschiedenis van de zoekmachines begint in 1938 met de bouw van de eerste computer en de allereerste keer dat de term Googol gebruikt wordt. De term search engine wordt 50 jaar later voor het eerst in een Usenet newsgroep gebruikt in het jaar 1988. De eerste internet zoekmachines zijn de FTP zoekmachines en zo gaat het via Yahoo!, Altavista en ilse naar Google en tot Baidu...

Microsoft

Yahoo

Yahoo! is na Google de bekendste zoekmachine ter wereld en heeft in Amerika nog steeds een marktaandeel van +/-20%.Ruim 16 woorden vindt men hieronder. Specifieke informatie over Yahoo! vindt men op de pagina over Yahoo! zelf.