White hat SEO (Zoekmachine optimalisatie)

White hat Search Engine Optimization personen of bedrijven proberen resultaten te verkrijgen op langere termijn. Hierbij worden enkel SEO technieken toegepast volgens de richtlijnen van een zoekmachine is welke niet zal leiden tot teleurstelling omtrent de resultaten.

White hat SEO'ers richten zich in eerste instantie op het creeeren van een goede website en juiste content en kijken pas in de tweede plaats naar Search Engine Optimization.

De aanpak van een white hat Search Engine Optimizer

Omdat er geen geschreven richtlijnen zijn voor zoekmachine optimalisatie en omdat algoritmes met regelmaat kunnen wijzigen, zal een white hat SEO voornamelijk content maken voor website bezoekers, waarbij diezelfde content zo toegankelijk mogelijk wordt gemaakt voor spiders. In dit opzicht is een white hat SEO een persoon of bedrijf dat toegankelijke websites poogt te maken.

Mogelijke gevolgen

Een white hat SEO'er zal niet het risico lopen om een over optimization penalty op te lopen of als spam worden aangemerkt door zoekmachines. Resultaten worden op langere termijn geboekt, waardoor instanties die hierop uit zijn en het zich niet kunnen veroorloven ineens terug te zakken in de SERP's zitten bij een white hat SEO bedrijf of persoon goed zitten.

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën