Visit Rank (Zoekmachine)

Visit Rank is een ranking op basis van aantal bezoekers. Hoe vaker er op een link geklikt wordt, hoe hoger de pagina in de resultaten verschijnt. Alexa maakt o.a. gebruik van visit rank.

Visit Rank wordt omstreeks 1998 gelanceerd, min of meer tegelijkertijd met Pagerank. Men is dan inmiddels tot de conclusie gekomen dat Full Text Retrieval niet de oplossing is om goede resultaten te krijgen en experimenteert met nieuwe algoritmes. Er worden twee paden bewandeld: die van het analyseren van de linkstructuren door Google en RankDex en die van het analyseren van visits door Direct Hit, Alexa en Hotbot.

Na een half jaar experimenteren met Visit Rank blijken de resultaten nog niet perfect en blijkt dat Visit Rank alleen niet de oplossing gaat worden. Ondertussen wordt Google bekender en blijkt het Pagerank algoritme de absolute winnaar.

ilse gebruikte Visit Rank


Bij de lancering van "ilse 2.0" in oktober 2001 wordt de data van de Startpagina dochters toegevoegd. Niet alleen de links worden geteld om een vorm van link popularity toe te voegen, maar ook de clicks uit startpagina worden meegenomen in de rankings. Click Rank is in feite een vorm van Visit Rank. Dat betekent dat ilse tot medio 2006 een vorm van Visit Rank is blijven gebruiken.

Gebruikt Google Visit Rank?


De eerste vraag zou natuurlijk moeten zijn: heeft Google Visit Rank data? Het antwoord is ja! Wanneer je de Google Toolbar installeert dan heb je een optie om de pagerank van een site te zien. Wanneer deze optie aan staat stuur je bij het bekijken van iedere pagina een berichtje naar Google en zo ziet Google welke sites een gebruiker bekeken heeft.

Er zijn nog geen aantoonbare bewijzen dat Google het Visit Rank algoritme gebruikt in haar organische resultaten. Google gebruikt het echter wel om deeplinks te tonen bij de nummer 1 positie van veel bezochte sites. Google gebruikt dus Visit rank.

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën