Predictive SEO (Zoekmachine optimalisatie)

Predictive is Engels voor vooruitlopend. Met predictive SEO wordt dan ook zoekmachine optimalisatie bedoeld waarbij vooruit wordt gedacht. Predictive SEO is het anticiperen op nieuwe trends of aankomende gebeurtenissen door al webpagina's op te zetten die op die trends of ontwikkelingen inspelen.

Door vroegtijdig pagina's te maken, zijn deze al door spiders geindexeerd voordat anderen met een berichtgeving naar buiten komen. Wanneer een trend uitkomt of een gebeurtenis plaats vindt, trek je al voordeel uit de eerste personen die gebruik maken van zoekmachines om er informatie over in te winnen. Je bent andere personen die niet aan predictive SEO doen, voor, en wanneer het goed is opgezet kun je ook nadat het voorval plaats heeft gevonden hoog blijven scoren en dus bezoekers blijven trekken uit zoekmachines.

Een voorbeeld van predictive SEO

Al sinds 2002 wordt het talentenjacht Idols georganiseerd en op televisie uitgezonden. Wanneer de finale is geweest en de nummers drie van Idols bekend zijn, springen pagina's en websites omtrent Idols en de winnaars uit de grond. Pas vanaf dat moment kunnen spiders beginnen met het indexeren van de pagina's en websites. Die pagina's worden dus niet direct opgenomen in de zoekresultaten en dus trekken ze niet vanaf het eerste moment bezoekers naar aanleiding van zoekopdrachten.

Het idee is duidelijk: je zou al pagina's moeten maken, nog voordat de finale geweest is. Het achterliggende idee is om wanneer er nog bijvoorbeeld rond de 20 personen over zijn, pagina's te gaan maken over die 20 personen. Uiteraard moet hierbij niet verzuimd worden ook content te bedenken voor deze pagina's. De content kan dan nog uitgebreid worden wanneer de daadwerkelijke finalisten bekend zijn, tegen die tijd zijn de pagina's al geindexeerd en trekken de pagina al de nodige bezoekers.

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën