Pagerank 8 (Google)

Pagerank 8 is een rapportcijfer dat staat voor een uitstekende ranking van een site. De site staat vaak goed in Google en ranking op zeer populaire woorden is afhankelijk van de graad van optimalisatie. Vaak hebben Nederlandse Pagerank 8 sites 2500 tot 5000 inlinks en zijn over het algemeen al zeer lang online (vaak van voor 1997) en behoorden tot de eerste sites van Nederland. Deze sites hebben typisch een zeer goed aantal bezoekers, vaak tussen de 20.000 tot 5.000.000 unieke bezoekers per dag.

Pagerank 8 is op dit moment de hoogste pagerank die voor Nederlandse sites voorkomt. Nederland heeft wel een aantal pagerank 9 sites gehad, maar deze zijn allen een punt gedaald tot Pagerank 8.

Pagerank is een rapportcijfer van 0 tot 10 op basis van link popularity. Heel kort door de bocht: hoe meer links naar een site hoe hoger het rapportcijfer.

Zoekmachine Optimalisatie en Pagerank 8


Zoekmachine Optimalisatie is bij Pagerank 8 over het algemeen zeer goed mogelijk op enkele en dubbele woorden. In principe kan op vrijwel ieder toptrefwoord een goede positie worden verkregen, mits de juiste content aanwezig is. We zien Pagerank 8 als een zeer goed rapportcijfer.

Bij pagerank 8 komt zoekmachine optimalisatie vaak neer op het weghalen / voorkomen van zoekmachine blokkades, het verzorgen van een zeer goede navigatie structuur en het creeeren van de juiste waardevolle content. De homepage van pagerank 8 domeinen is extra belangrijk. Wanneer daar de juiste woorden op staan kan de site daar al goed op scoren. Over het algemeen zal de dieper gelegen content ook goed scoren, zelfs bijna zonder optimalisatie.

Voorbeelden Pagerank 8 domeinen?


De volgende domeinen zijn bekend als Pagerank 8 domeinen:

Zoeksites:

Google.nl

Universiteiten en universitaire sites:

UVA.nl
VU.nl
TUdelft.nl
TUe.nl
RUG.nl
leidenuniv.nl
utwente.nl
uu.nl
CWI.nl (Centrum voor Wiskunde en Informatica)

Wetenschappelijke sites:

Elsevier.nlWe zien met name universiteiten in dit lijstje staan. Dit heeft te maken met de internationale uitwisseling van belangrijke documenten en de bronvermeldingen in online wetenschappelijke documenten.

Verder staat Elsevier.nl in dit lijstje. Dit is als gevolg van de vele wetenschappelijke publicaties van Elsevier waar vanuit Amerikaanse universiteiten gelinkt werd. Elsevier.nl had ooit pagerank 9 maar verloor deze mede door een redesign van de site en de verhuizing van de wetenschappelijke publicaties naar elsevier.com.

Tot slot had Kelkoo ook lange tijd Pagerank 8 (inmiddels niet meer, is nu 7). Kelkoo??? Ja, dat klinkt erg vreemd. Deze online prijsvergelijker werd overgenomen door Yahoo. (pagerank 10) Yahoo linkte veelvuldig naar Kelkoo dochters waaronder de Nederlandse met als gevolg een misschien toch niet helemaal verdiende pagerank 8.

Voorbeelden Pagerank 8 domeinen wereldwijd?


Youtube.com
Live.com
Myspace.com
Facebook.com
Wikipedia.org
DMOZ.org
Flickr.com
imdb.com
photobucket.com
craigslist.org
CNN.com
Disney.com
Wordpress.com
Download.com
News.com
Digg.com
Sourceforge.net
divx.com
doubleclick.com
StatCounter.com (was ooit pagerank 10!)
Wheather.com
NYtimes.com
typepad.com
Tripod.com
Technorati.com
Lycos.com
Time.com
Webshots.com
Archive.org
Feedburner.com
Msn.com
myway.com
tv.com
monster.com
forbes.com
mp3.com
FBI.org
CIA.org
reuters.com
ap.com


Google Pagerank 8 domeinen


Diverse Google domeinen hebben Pagerank 8 zoals (in Alfabetische volgorde) Google.com.ar, Google.at, Google.be, Google.ch, Google.cn,  google.com.hk, Google.co.in, Google.com.mx, Google.co.uk, Google.de, Google.es, Google.fi, Google.it, Google.nl, Google.se, etc.

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën