Online Reputation Management (Zoekmachine optimalisatie)

Online Reputation Management (ORM) houdt het managen van de online reputatie van een bedrijfs-, product- of persoonsnaam in. Het betreft hier een pro-actieve aanpak waarbij in sociale netwerken zoals fora, weblogs en profielensites zoals Hyves conversaties wordt aangegaan met betrekking tot bijvoorbeeld een merknaam.

Online Reputation Management en Damage Control

ORM valt onder de categorie Pre Damage Control, men is bezig met de online reputatie, nog voordat er al negatieve berichtgevingen in de zoekresultaten naar boven komen drijven. Hierdoor wordt de kans op negatieve berichten op de SERP's dan ook verkleind. Een ander bijkomend voordeel is dat met behulp van deze aanpak het vertrouwen van potentiele klanten gewonnen kan worden. Trustvertising is dan ook een gehanteerde term voor dit subdoel van ORM

ORM en Search Engine Reputation Management

Doordat spiders deze conversaties of berichten op weblogs indexeren, heeft het invloed op de positionering in de zoekresultaten van zoekmachines. Positieve of neutrale berichten kunnen hierdoor stijgen met als resultaat dat eventuele negatieve berichten verdrongen worden uit de SERP's.

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën