NSFW (Internet Algemeen)

NSFW is de afkorting voor "Not Safe For Work" ofwel Not Suitable For Work en wordt vaak gebruikt om aan te geven dat een bepaalde pagina niet geschikt is om tijdens je werk te openen. Meestal wordt de term gebruikt om te waarschuwen voor erotisch getinte content.

De afkortingen wordt vaak gebruikt op normale sites om aan te geven dat een bepaalde link problemen kan veroorzaken. Diverse werkgevers hebben regels over het soort sites dat onder werktijd mag worden bekeken. Porno sites bezoeken staat soms letterlijk vermeld als reden om iemand op staande voet te ontslaan. De melding NSFW moet er voor zorgen dat een werknemen niet voor verrassingen komt te staan en ongewild in aanraking komt met niet geschikte content.

Een NSFW hyperlink ziet er dan als volgt uit:

http://www.jeroen.com/woordenboek/porn.com (NSFW)

De extra vermelding is dan de waarschuwing. Overigens is bovenstaande artikel volledig SFW.


Trademarks NSFW


28 November 28 2007 vraagt de oprichter van de site Fark.com, Drew Curtis de trademarks aan voor de term NSFW. Dit leidt tot een grote storm van kritiek van de internet gemeenschap aangezien het woord inmiddels als een algemeen gangbare term wordt beschouwd.


Not suitable for women


De afkorting NSFW wordt door de weblog Geenstijl soms ook gebruikt voor "Not suitable for women".

Andere varianten zijn "Not Work-Suitable/safe (NWS), not school-suitable (NSS), Not Life Safe (NLS) en Not Mind Safe (NMS) (voor shock sites).

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën