Made for AdSense Sites (Online adverteren)

Made for AdSense sites (MFA sites) staat vrij vertaald voor gemaakt voor Adsense sites, waarmee vanzelfsprekend websites bedoeld worden die gemaakt zijn met het doel inkomsten te genereren door Google AdSense te verwerken in websites. Dit gebeurt op zo een manier dat gebruikers niet door hebben dat het om advertenties gaat en ze nietsvermoedend op de betreffende advertenties klikken. Websites die als primair doel hebben om unieke content te verschaffen en toch AdSense op de site hebben om het bijvoorbeeld mogelijk te maken de site online te houden, vallen niet onder deze categorie.

Made for AdSense sites bevatten vaak samengevoegde teksten die van verschillende websites komen. Dit wordt bijvoorbeeld handmatig gedaan door een zoekopdracht in een zoekmachine te doen en delen van teksten van de resultaten te kopieren. Een andere methode is trefwoorden in bestaande teksten te vervangen door trefwoorden waar men op wil ranken. Dit gebeurt vaak automatisch. Het gevolg is dat de betreffende pagina beter gaat scoren in de SERP's, meer bezoekers trekt en dus meer clicks op advertenties oplevert. De uiteindelijke gebruiker die op zulke pagina's belandt, zal daar dus weinig tot geen relevante informatie vinden.
Ook black hat SEO technieken zoals cloaking worden toegepast om meer bezoekers te trekken.

De motivatie om een Made for AdSense site te maken

Zolang Google niets door heeft, kan het maken van MFA sites erg lucratief zijn. Het merendeel van de internetters hebben geen idee wat Google Adsense zijn en weten dus ook niet dat er geld mee gemoeid gaat wanneer ze op advertenties klikken. Makers van Made for AdSense sites verwerken deze advertenties op zo een manier dat ze op een navigatie van de website zelf lijken en zorgen ervoor dat de tekst, die aanduidt dat het om een advertentie gaat, onzichtbaar of zo onopvallend mogelijk is.

Wanneer er uiteindelijk 10% van de gebruikers op de advertenties klikken en je per klik 10 cent verdient, kan dit, bij bijvoorbeeld 200 bezoekers per dag een bedrag van 200 cent opleveren. Door meerdere (honderdtallen) MFA sites te maken, kun je goed bijverdienen.

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën