Javascript Redirect (Webdevelopment)

Een Javascript Redirect is een script (javascript) die de gebruiker doorverwijst naar een nieuwe pagina. Het voordeel van een javascript redirect is dat deze zeer snel werkt en eenvoudig in een pagina te hangen is.


De Javascript Redirect en zoekmachine optimalisatieEen javascript redirect is in principe niet te gebruiken bij zoekmachine optimalisatie omdat de zoekmachines over het algemeen javascript negeren en dus ook niet uitvoeren. De zoekmachine zal de pagina dus wel indexeren, maar niet de verwijzing naar een nieuwe pagina volgen. We adviseren in dit geval om een 301 redirect of een 302 redirect aan te maken.

Wanneer er toch een javascript gebruikt wordt adviseren we een refresh metatag toe te voegen met bijvoorbeeld 5 seconden vertraging en in de content een hyperlink te plaatsen met daarin een verwijzing naar de volgende pagina. De hyperlink is dan ook voor browsers die geen javascript ondersteunen te gebruiken.


Javascript Redirects en zoekmachine spam


Tussen 2002 en 2005 waren Javascript Redirects erg populair voor zoekmachine spam. De gebruiker werd door middel van een javascript doorverwezen naar de ene pagina, terwijl de zoekmachine de redirect niet kon uitvoeren en dus de huidige pagina indexeerde. Deze vorm van zoekmachine spam werd ook wel doorway pages genoemd. Een andere vorm van het gebruik van javascript voor spam was door middel van javascript cloaking.

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën