Ixquick (Zoekmachine)

Ixquick is een Nederlandse Metazoekmachine met een gedeelde roots in New York. Ixquick werd in 1998 opgezet door David Bodnick. David Bodnick is nog steeds werkzaam bij Ixquick.

In november 2000 neemt de Haarlemse organisatie Surfboard Holding BV de zoekmachine Ixquick over. Surfboard is tot die tijd een Nederlandse zoekmachine en zou volgens eigen zeggen met Ixquick in de top 5 van de metazoekmachines wereldwijd terecht komen. Het plan was dat alle metazoekmachines van Surfboard op termijn zouden doorverwijzen naar Ixquick.

In 2001 werd Ixquick samen met Dogpile uitgeroepen tot de beste metazoekmachine bij de uitreiking van de Search Engine Watch Awards.

In maart 2005 beleeft Ixquick een wereldwijde relaunche met een geheel nieuwe zoekmachine, sterk verbeterde resultaten en diverse nieuwe zoekmogelijkheden. Zo kan men zoeken in 17 talen.

Inmiddels is Ixquick ook uitgebouwd met een toolbar en een deskbar.


Google.nl leidt van 1999 tot 2001 naar Ixquick


Het domein Google.nl was in de eerste jaren in het bezit van Surfboard Holding BV in plaats van Google. Cindy McCaffrey, hoofd Corporate Communication van Google, wilde niet bevestigen of de onderneming juridische stappen ging ondernemen, "maar we weten er van en het heeft onze aandacht." In eerste instantie verwees het domein Google.nl door naar de zoekmachine Ixquick.

Gerelateerde woorden

Meer over Ixquick (externe links)

Thema & categorieën