HTTP 1.1 302 Found (Webdevelopment)

HTTP 1.1 302 Found is een server code die aangeeft dat dit verzoek van het opvragen van een pagina moeten worden verplaatst naar de nieuwe pagina. Een 302 wordt als een tijdelijke redirect gezien.

Servers en browsers communiceren door middel van de zogenaamde de HTTP-statuscodes. Wanneer je een pagina opvraagt geeft de server waar de site op staat een code af met een bepaalde boodschap. Zo kan een pagina "ok" zijn (200 code), verplaatst zijn (301 code), of niet gevonden worden (404 file not found code).

302 Moved temporarily?


"302 Moved temporarily" was de oude naam voor deze statuscode en is in 2006 aangepast in "302 Found".


302 Found en zoekmachine optimalisatie?


Een 302 redirect kan zeer grote gevolgen hebben voor zoekmachine optimalisatie. Zo zijn er talloze voorbeelden van sites en pagina's die totaal niet vindbaar waren in Google door het gebruik van 302's. Dit aangezien de zoekmachine de boodschap krijgt dat een pagina's weliswaar verhuisd is, maar nog niet verwijderd mag worden. De zoekmachines laten dan de oude pagina staan en indexeren in principe niet de nieuwe pagina.

Voor zoekmachine optimalisatie is een 301 redirect dus een betere optie. De zoekmachine krijgt bij een 301 de opdracht de oude pagina te verwijderen en de nieuwe te indexeren.

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën