Google Wave (Google)

Google Wave is een dienst van Google die het mogelijk maakt om een online kantoorruimte, webserver of vergader locatie te maken. De naam voor een dergelijk project is een 'Wave'.

De Wave


Een Wave is een soort van open webspace waar andere mensen aan toegevoegd kunnen worden, om vervolgens samen aan een project te werken. Om de werking van de dienst makkelijk te kunnen begrijpen kan het nog het beste vergeleken worden met een bestand waarin meerdere gebruikers tegelijk kunnen werken en op elkaars veranderingen kunnen reageren. Het is dus een combinatie van een gezamenlijke fileserver en een chatprogramma. De mogelijkheden met Wave zijn echter eindeloos.

Open Source


Google heeft er voor gekozen om Google Wave open source te houden, zodat het voor ontwikkelaars mogelijk is om nieuwe applicaties toe te voegen, de broncode aan te passen en integraties te maken met eigen websites.

Introductie


Google maakte de komst van Wave bekent in mei van het jaar 2009. Om in de eerste periode gebruik te kunnen maken van Google Wave was een zogenaamde Google Wave Invitation nodig.

Overnames rond Google Wave


In december 2009 nam Google het bedrijf AppJet over dat bekendheid heeft gekregen door haar Etherpad dienst. Etherpad is een voorloper van Google Wave. Met de inlijving van AppJet hoopt Google de kennis te kunnen gebruiken om haar dienst Google Wave te verbeteren.

Gerelateerde woorden

Meer over Google Wave (externe links)

Thema & categorieën