Google Street View (Google)

Google Street View is een optie binnen Google Earth en Google Maps waarmee echte foto's van straten bekeken kunnen worden. Google Street View kan apart geactiveerd worden. Verder geven blauw omlijnde straten geven aan waar de Street View beschikbaar is.

Hoe worden de foto's gemaakt?


De foto's worden gemaakt door middel van een hoge resolutie digitale camera die bovenop een Google Street View Auto is gemonteerd. Met deze digitale camera worden al rijdend door de straat foto's gemaakt.

Hoe zit het met de privacy?


Google heeft in mei van 2008 een algoritme aangekondigd waarmee ze automatisch gezichten van mensen kunnen vervagen in Google Street View. Google wil hiermee rechtzaken op het gebied van privacyschending voorkomen.

Amsterdam en Rotterdam


In juli van 2008 werden er in Amsterdam en Rotterdam auto's gesignaleerd van Google. Deze auto's waren bezig om de steden vast te leggen d.m.v. foto's. Amsterdam en Rotterdam zijn hierdoor digitaal te bewandelen.


Google Street View Trike


Juli 2009 kondigt Google Nederland aan ook met de fiets een aantal Nederlandse bestemmingen te fotograferen. Een speciale trike, Google Street View Trike zal een aantal bestemmingen bezoeken en fotograferen.

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën