Google Romance (Google)

Google Romance is de 1 april grap van Google uit 2006. Google Romance was een parodie op het online daten. Als slogan voor Google romance werd de volgende tekst gebruikt: "Dating is a search problem. Solve it with Google Romance."

Twee nieuwe producten werden eveneens gelanceerd: Contextual Dating en Soulmate Search.

Met Google Romance kun je:

  1. Een profiel aanmaken. Vertel de wereld wie je bent, of, meer to the point, de wereld vertellen wie ze zouden moeten denken dat je bent!
  2. Zoeken naar liefde in al (of tenminste een statistische meerdenheid van) de juiste plaatsen met Soulmate Search, Google's nieuwe psychografische matching software.
  3. Beleef via de Contextuele dating optie thematisch aangepaste multimediale advertenties door alle momenten van je volledig gratis date.

Uiteraard was Google Romance in Beta.

In de parodie waren referenties verwerkt met Google Adwords vanuit het "Contextueel daten". Daarmee werd gerefereerd aan "contextueel adverteren". Daarnaast kun je bij "Matching" nog de lijn doortrekken met termen als "Broad match" en "Exact match" die ook bij Google Adwords voor komen.


1 April grap The register over Google: China Buys Google

Op 1 april plaatst 2006 The Register ook een groot artikel over dat Google door China zou zijn overgenomen. De bekendmaking zou gecodeerd terug gevonden zijn in een bericht aan de aandeelhouders.


Pin All Your Romantic Hopes on Google!

Gerelateerde woorden

Meer over Google Romance (externe links)

Thema & categorieën