Google Language Tools (Google)

De Google Language Tools is een verzameling van Tools waarmee je kunt zoeken in diverse talen en pagina's kunt vertalen.

Google Vertalen


Google Vertalen kan op twee manieren. Dit kan door een tekst in een veld in te vullen of door een url van een pagina op te geven en een gehele pagina te vertalen.

Google heeft de vertaaltools ook toegevoegd aan de normale zoekresultaten. Zo kan het voorkomen dat er een link staat met "[vertaal deze pagina]" bij een Engelse pagina in Google Nederland of Google Belgie..


Google Talen


Google is beschikbaar in ruim 100 talen. Daarnaast zijn er meer dan 200 talen nog niet volledig vertaald en in ontwikkeling. Veel van deze talen worden vertaald door vrijwilligers. Zo kon je bijvoorbeeld de Nederlandse versie van Google in de beginjaren mee helpen te vertalen. Deze taal is echter voltooid en men kan Google in het Nederlands niet meer editen.

Er zijn niet alleen serieuze talen en dialecten zoals Fries, maar ook talen zoals Google Klingon, Google Hacker, Google Pig Latin, Google Elmer Fudd en Google Bork-Bork (de Swedish Chef uit Jim Henson's Muppet's Show).

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën