Google Knol (Google)

Google Knol is de online encyclopedie van Google (knol staat voor "unit of knowledge"), welke op het moment nog in de beta-fase zit. Al tijdens de bekendmaking van deze nieuwe Google feature wordt de vergelijking gemaakt met Wikipedia.

Google Knol zal artikelen gaan bevatten van verschillende onderwerpen waaronder geschiedenis, wetenschap, medische wereld, geografie maar ook artikelen ter vermaak of productinformatie zal er te vinden zijn. Mensen met bepaalde vakkennis worden door Google aangemoedigd artikelen te schrijven voor Google Knol. Deze artikelen zullen overigens "knols" worden genoemd.

Behalve zogenaamde knols schrijven kan er bij Google Knol ook reviews worden geschreven en kunnen knols een rating meegegeven worden. Daarnaast is er de mogelijkheid voor commentaar en zogenaamde "Questions & Answers" (Q&A).

Bij Google Knol staat de auteur overigens centraal. Google denkt dat wanneer de auteur meer aandacht krijgt en de auteur van een knol dus bekend is bij de gebruiker, dat de gebruiker beter gebruik zal gaan maken van de toepassing en de knols.
Er is voor de auteur de mogelijkheid om advertenties op te nemen in de zelfgeschreven knols. Eventuele advertentieinkomsten zullen deels uitbetaald worden aan de auteur.

De daadwerkelijke introductie van Google Knol vond plaats op 23 juli 2008.

Gerelateerde woorden

Meer over Google Knol (externe links)

Thema & categorieën