Google Image Search (Google)

Via Google image search kun je zoeken naar afbeeldingen. De lancering van Google image search vond plaats in december 2001 en was een van de eerste toevoegingen aan Google.

Op zoek naar een bepaald plaatje? Ook daarnaar kun je zoeken via Google. Namelijk via Google image search. Op de homepage klik je op "Afbeeldingen". Vul de zoekterm in en klik op enter. Je krijgt een opsomming van allerlei verschillende plaatjes die iets te maken hebben met de zoekterm die men heeft ingevuld. Ook is het mogelijk om alleen grote, middelgrote of kleine plaatjes weer te laten geven, wat het zoeken nog makkelijker maakt. Let wel op, er kan copyright op de plaatjes zitten en daarom is het verstandig om altijd even de webmaster van de betreffende site om toestemming te vragen of je het plaatje zomaar over mag nemen.

Op zoek naar plaatjes of foto's voor je website? Je kunt je gratis aanmelden op SXC.hu. Daar zijn ontzettend veel foto's van amateur fotografen beschikbaar welke je vaak gratis mag gebruiken. Kijk wel altijd even of er restricties aan verbonden zijn. Soms moet je contact opnemen voor commercieel gebruik of dien je de bron te vermelden.


Google Image Search uitsluiten


Wanneer je wilt voorkomen dat mensen de Google Image Search functie kunnen gebruiken dan dient men de volgende tekst aan de robots.txt toe te voegen:
User-Agent: Googlebot-Image
Disallow: /
Let op: met deze tekst sluit je alle afbeeldingen op je site uit. Wanneer je alleen 1 afbeelding wilt uitsluiten kan dat met de volgende tekst in de robots.txt:
User-Agent: Googlebot-Image
Disallow: /images/paspoort.jpg

Wanneer deze wordt gevonden, zal de afbeelding uit Google Image search verwijderd worden.

Google Similar Images


In april van 2009 introduceerde Google de Optie Google Similar Images en maakt het mogelijk om naar gelijkwaardige afbeeldingen te zoeken. Voor meer informatie zie Google Similar Images.

Gerelateerde woorden

Meer over Google Image Search (externe links)

Thema & categorieën