Google Geographic target tool (Google)

Geographic target tool is een tool van Google waarmee voor een website een land aangegeven kan worden waar het (voornaamste) doelgroep zit, met als gevolg dat de website beter zal scoren op geografische zoekopdrachten.
Op het moment kijkt Google onder anderen naar de ccTLD en de afkomst van het ip adres van de webserver waar de website op draait om de taal van een website te bepalen. Naar aanleiding daarvan wordt bepaald welke resultaten getoond moeten worden wanneer er in een bepaalde Google versie gezocht wordt. In dat opzicht biedt de Geographic target tool een goede uitkomst voor vele webmasters. Google laat op hun blog dan ook weten dat de tool voornamelijk is opgezet door webmasters die een optie om hun website tot een bepaald land te richten, misten.

Overigens kan er niet alleen voor een gehele website een land worden ingesteld, maar ook voor subdomeinen en subfolders. Dit biedt een uitkomst voor websites die in verschillende talen beschikbaar zijn en waarbij elke taal via een eigen subfolder of subdomein te bereiken.
Naast het richten op een land kan er ook een plaats ingesteld worden, wat location targeting mogelijk maakt.

Het is onbekend of een website met behulp van geographic targeting in de SERP's zal dalen in andere google-versies.

Gerelateerde woorden

Meer over Google Geographic target tool (externe links)

Thema & categorieën