Google Desktop Search (Google)

Het Google Desktop Search programma van Google is een zoekprogramma om informatie te vinden op je eigen computer en op het web. Google desktop werd in oktober 2004 gelanceerd.

Je dient het programma te downloaden via de site van Google. Je kunt ermee zoeken naar tekst in emailberichten, bestanden, muziek, foto's, chats, bezochte websites en meer. Ook is het mogelijk om bepaalde gadgets aan het bureaublad toe te voegen, zoals een klok, spelletjes, een digitale bloempot, weersvoorspellingen; wat je maar wilt. De gadgets zijn apart te downloaden.

Voordeel van Google desktop is dat je met de zoekmachine ook direct files ok het web kan zoeken. Google desktop search heeft soms wel tot meer dan een dag nodig om je harde schrijf te indexeren.

Kritiek op de Google dekstop zoekmachine


Kritiek op de dekstop zoekmachine van Google was dat hij ook files zou indexeren die beschermd zouden moeten zij voor andere gebruikers van een zelfde computer. Zo kon je bijvoorbeeld in de internet geschiedenis van een andere gebruik kijken.

Verder was er kritiek op de veiligheid van Google desktop doordat de resultaten van de desktop getoond werden in de online versie van de Google zoekmachine. Dit betekent dat je de resultaten eerst naar Google stuurt en dat die dan de resultaten toevoegt aan de resultaten pagina op bijvoorbeeld Google.nl. Gevolg is dat je bij iedere zoekopdracht verzendt waar welke files op je computer staan, iets dat voor hackers interessant kan zijn.

In eerste instantie was de Google desktop alleen beschikbaar voor Windows machines. In april 2007 werd een versie voor de MAC gelanceerd en in juni 2007 een versie voor Linux.

Gerelateerde woorden

Meer over Google Desktop Search (externe links)

Thema & categorieën