Google Chrome Functies (Google)

Google Chrome is de browser van Google en biedt een aantal unieke functies. Bij de introductie van Google Chrome in september van 2008, beschreef Google de volgende specifieke functies:

Een vak voor alles


Of er nu gezocht moet worden op het web, de webgeschiedenis weergeven moet worden of een adres ingetikt moet worden, alles is ondergebracht in slechts een zoekvak. Dit zoekvak geeft ook automatisch suggesties bij het typen.

Pagina "nieuw tabblad"


Deze functie wordt aangesproken wanneer er gekozen wordt om een nieuw tabblad te openen binnen een bestaand venster. Er wordt op het nieuwe tabblad een selectie getoond van de meest bezochte websites, de meest gebruikte zoekmachines, de pagina's waarvoor onlangs een bladwijzer is gemaakt en de tabbladen die onlangs gesloten werden.

Snelkoppelingen


Gebruik maken van webtoepassingen zonder de browser te openen is nu mogelijk door middel van snelkoppelingen. Hiermee openen direct de favoriete online toepassingen.

Dynamische tabbladen


Tabbladen zijn snel en makkelijk te verslepen uit de browser om een nieuw venster te maken. Hiermee is het ordenen van tabbladen makkelijk.

Crashpreventie


Elk tabblad wordt onafhankelijk uitgevoerd in de browser. Als een van de tabbladen uitvalt of crasht blijven de andere tabbladen gewoon beschikbaar.

"Incognito" modus


Wanneer de "incognito" modus aan staat worden webpagina's niet opgeslagen in de webgeschiedenis. Ideaal voor openbare computers.

Veilig surfen


Wanneer er een pagina dreigt te openen die verdacht wordt van phishing of malware, wordt er een melding weergegeven.

Bladwijzers


Er kan makkelijk een bladwijzer worden toegevoegd aan een webpagina. Hiervoor is een sterpictogram gemaakt naast de adresbalk.

Instellingen importeren


Alle instellingen van de browser die er gebruikt werd voor Google Chrome kunnen worden geimporteerd naar Google Chrome.

Eenvoudigere downloads


De downloadstatus is te zien onder aan het venster dat op dat moment open staat.Voor meer achtergrond informatie over Google Chrome zie aldaar.

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën