Google Apps (Google)

Google Apps is het gebundelde Software Pakket van Google met de belangrijkste "Office" toepassingen zoals Gmail, Docs en Spreadsheets. Het pakket is in 2006 gelanceerd en wordt gezien als een grote concurrent voor Microsoft Office dat sinds het midden van de jaren 90 dominantie had op de office software markt.

Onderdelen van Google Apps:


Communicatie:


Samenwerken en publiceren:Standard Edition versus Premier Edition versus Education Edition


Er zijn drie verschillende versies: Google Apps Standard Edition, Google Apps Premier Edition en Google Apps Education Edition. De Premier Edition kost usd 50 per jaar en biedt 10 gig schrijfruimte in plaats van 2 gig, telefonische support en geen verplichte advertenties. De Education Edition is gratis voor erkende opleidingen maar biedt geen uptime garanties.

Samenwerken met Google Apps


Doordat alles bij Google zelf wordt opgeslagen kun je zeer eenvoudig met meerdere mensen tegelijk aan documenten samen werken. Dit wordt gezien als de toekomst van het werken aan documenten en er wordt verwacht dat ook Microsoft Office deze kant de komende jaren uit zal gaan.

In mei 2008 werd Google Apps geoptimaliseerd voor de iPhone om daarmee de samenwerking met Apple verder uit te breiden.

Kritiek op Google Apps door Microsoft Office


Google Apps wordt als grote concurrent gezien van Microsoft Office. In augustus 2007 stuurde een Microsoft manager nog een mail naar de media met zijn kritiek op Google Apps. Zo zijn het onvoldoende uitontwikkeld zijn, tot hogere kosten voor bedrijven leiden en was de toekomst van het pakket onzeker. De kritiek werd door de media juist opgepakt als signaal dat Microsoft wat te vrezen had van Google Apps.

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën