Google AdWords (Google)

Google Adwords is het advertentieprogramma van Google. Via Adwords kunnen adverteerders pay-per-click tekstadvertenties opstellen welke daarna getoond worden aan de rechterkant van de zoekresultaten. Elke advertentie bestaat uit een titel, twee zinsdelen en een url.

Het advertentiesysteem is gebaseerd op een bied systeem. Een adverteerder dient te bieden op zoekwoorden. Hoe hoger het bod, hoe hoger zijn advertentie zal komen te staan in de gesponsorde resultaten. Men kan internationaal adverteren maar men kan zich ook richten op een bepaald land of regio.

Google Adwords wordt in oktober 2000 gelanceerd. In 2002 volgt de lancering van het cost per click (CPC) model voor Google Adwords. Nederland moet echter tot februari 2003 wachten voordat het gebruik van maken van het advertentiesysteem.

Inhoudsnetwerk: AdSense


Een adverteerder dient zich dus te richten op bepaalde trefwoorden, ook is het mogelijk om trefwoorden juist uit te sluiten. Uiteindelijk betaalt de adverteerder alleen wanneer er daadwerkelijk op de advertentie geklikt wordt en dus niet voor een getoonde advertentie. Behalve de gesponsorde koppelingen naast de Google zoekresultaten kunnen de tekstadvertenties ook verschijnen op andere websites middels Google Adsense waarbij uitgevers advertenties kunnen plaatsen op hun website.
Zie Google AdSense.

Gerelateerde woorden

Meer over Google AdWords (externe links)

Thema & categorieën