Flickr (Internet Algemeen)

Flickr is een online foto zoekmachine (zie ook Afbeeldingen zoekmachines) die in 2004 is gelanceerd. In maart 2005 werd Flickr door Yahoo! overgenomen. Op deze fotoservice kunnen foto's worden geplaatst, gedeeld en gezocht. Aan de gedeelde foto's kunnen verder ook nog voorwaarden meegegeven worden voor gebruik van deze foto's. Het uploaden van een foto kan naast een browser ook via e-mail of een mobiele telefoon.


Geschiedenis


In eerste instantie is Flickr ontwikkeld door het Canadese bedrijf Ludicorp, maar in 2005 is het overgenomen door Yahoo!. Door deze overname zag Yahoo! zich genoodzaakt om haar eigen fotoservice Yahoo! Photo in 2007 te sluiten. Het bedrag dat met de overname is gemoeid is nooit officieel bekend gemaakt, maar diverse onofficiele bronnen spreken over slechts 40 miljoen dollar.

Populariteit


Flickr is in korte tijd uitgegroeid tot een populaire opslagplaats voor digitale foto's. Oa. bloggers maken veel gebruik van Flickr om foto's online te plaatsen. Flickr maakt onderscheid tussen twee verschillende accounts. Op de eerste plaats is er een gratis account waar per maand maximaal 100 megabyte aan foto's mee geupload mag worden. Daarnaast kan er ook voor een account worden gekozen waarmee maximaal 2000 gigabyte aan foto's geupload mag worden.

Flickr video


Naast de fotoservice gaat Flickr vanaf april 2008 ook de mogelijkheid bieden om video's te uploaden en te delen. Met deze dienst moet het gaan concurreren met het populaire YouTube van Google.

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën