Excite (Zoekmachine)

Excite is een zoekmachine annex portaal site. De zoekmachine begon ooit onder de naam Architext en werd opgezet door Graham Spencer, Joe Kraus, Mark Van Haren, Ryan McIntyre, Ben Lutch en Martin Reinfried. De oprichters waren allen studenten aan het Stanford University, net zoals de oprichters van Google. Excite werd officieel gelanceerd in 1995.

Beursgang Excite


4 April 1996 vindt de beursgang van Excite plaats. De aandelen worden aangboden voor $8,5 per aandeel. Er worden in eerste instantie twee miljoen aandelen uitgegeven.

Excite neemt in 1996 de internet directory en zoekmachine magellan over. In 1997 neemt Excite Webcrawler over van America Online (AOL).


The Sky is the Limit


In januari 1999 gaan de twee Dotcom mastodonten Excite en @Home over tot een gigantische fusie. De twee fuseren voor een bedrag van $6.7 miljard, tot dan toe de grootste fusie in Internetland. Met de fusie gaat een van de grootste providers samen met een van de grootste internet portalen. In 1999 staat het aandeel van excite op 99 dollar.


Ondergang Excite


Op 1 oktober 2001 moet Excite@Home faillissement aanvragen. Bij het faillisement van Excite staat het aandeel op nog slechts 13 dollarcent. Een schijntje vergeleken met de waarde van het aandeel in 1999.

Overname en doorstart door InfoSpace


Infospace ruikt haar kans en neemt bij het faillissement van Excite@Home de zoekmachine Excite over.

Sinds 2005 draait Excite op de technologie van de zoekmachine Ask.com.

Gerelateerde woorden

Meer over Excite (externe links)

Thema & categorieën