Eric Schmidt (Google)

Eric Schmidt is sinds augustus 2001 CEO van Google. Google wordt geleid door de drie-eenheid Eric Schmidt, Larry Page en Sergey Brin. In 2007 wordt hij door het tijdschrift PC World uitgeroepen tot de belangrijkste man van het internet, samen met Larry Page en Sergey Brin.

Vanaf 1983 werkt Eric Schmidt bij Sun. Hij startte er als software manager en eindigde er als Chief Technology Officer en CEO. Van 1997 tot 2001 was Eric Schmidt CEO van Novell.

In augustus 2006 wordt aangekondigd dat Eric Schmidt toetreedt tot Apple's board of directors. Eric zit ook in Google's board of directors en Princeton University's board of trustees.

Google heeft als doel om alles van alles en iedereen vindbaar te maken. "We willen alle informatie van de wereld in kaart brengen. Van iedereen en voor iedereen." aldus Eric Schmidt.

Toen in juli 2005 CNET dit wel erg letterlijk nam en diverse persoonlijke informatie over Eric Schmidt publiceerde leidde dit tot een rechtzaak.

"He and his wife Wendy live in the affluent town of Atherton, Calif., where, at a $10,000-a-plate political fund-raiser five years ago, presidential candidate Al Gore and his wife Tipper danced as Elton John belted out "Bennie and the Jets.

Schmidt has also roamed the desert at the Burning Man art festival in Nevada, and is an avid amateur pilot."
Bron: CnetGoogle sprak ook gedurende een jaar lang niet met CNET.

Zijn vermogen zou in 2007 6,2 miljard dollar omvatten, ongeveer 1/3 van het vermogen van de twee Google oprichters Larry Page en Sergey Brin. Zijn officiele jaarsalaris bedraagt $1 met $1,723 vakantiegeld.


Eric Schmidt bedankte in 2008, via de Amerikaanse tv-zender CNBC, voor een funcie als "Techminister" onder de toenmalige nieuwe president Barack Obama. Schmidt was in aanloop naar de presidentsverkiezingen de campagneleider van Obama op het gebied van technologie. Verder maakte Schmidt zijn opwachting op de Democratische Conventie, waar hij buiten het congrescentrum beschikbaar was voor vragen.

Gerelateerde woorden

Meer over Eric Schmidt (externe links)

Thema & categorieën