Copernic (Zoekmachine)

Copernic is een metazoekmachine die draait op de technologie van Mamma. Copernic werd oorspronkelijk in 1997 gelanceerd als desktop search software en won vele prijzen.

De naam van de zoekmachine Copernic is afkomstig van Nicolaus Copernicus, de Poolse astronoom die van 1473 tot 1543 leefde en aantoonde dat de zon het centrale punt was van het zonnestelsel.

Copernic Desktop Search


Copernic is vooral bekend van Copernic Desktop Search, de desktop zoekmachine. Copernic Desktop Search is gedurende lange tijd de bekendste en meest populaire desktop zoekmachine geweest.

Copernic werkt met full text retrieval wat betekent dat je ook in de inhoud van documenten op je computer kunt zoeken. Tot 2004 was het normaal dat je vrijwel alleen op filenames kon zoeken.

Verschillen tussen Google Desktop Search en Copernic Desktop Search zijn dat Google Desktop ook via een browser te gebruiken is en Copernic enkel via een speciaal programma.


Copernic Agent


Copernic Agent is zoeksoftware die je op je computer kunt installeren. Met het programma kun je een metazoekmachine helemaal zo instellen dat je kunt selecteren met welke web zoekmachines je kunt zoeken. Verder kun je zoekresultaten opslaan en bewerken.


Overname Copernic door Mamma.com


Copernic is in 2005 door Mamma.com overgenomen voor $15.9 miljoen. Mamma.com hernoemt zichzelf in 2007 als bedrijf naar Copernic Inc. en past ook haar vermelding op de Nasdaq beurs aan in CNIC.

Gerelateerde woorden

Meer over Copernic (externe links)

Thema & categorieën