Black hat SEO (Zoekmachine optimalisatie)

Black hat Search Engine Optimization bedrijven of personen zullen door middel van door zoekmachines afgekeurde middelen de ranking van een website proberen te bevorderen met als risico dat dit leidt tot teleurstellingen. Black hat Search Engine Optimizers (SEO'ers) maken gebruik van onethisch technieken en toepassingen.

Een black hat SEO'er beschouwt een zoekmachine over het algemeen als een concurrent. Ze zien een kans om hoger te ranken, grijpen deze kans en zullen op een juiste manier met de potentiele risico's omgaan. Vaak is de intentie om zoekmachines te misleiden door irrelevante pagina's te creeeren die toch relevant lijken door de toegepaste technieken.

Aanpak van een black hat Search Engine Optimizer

Black hat SEO'ers zullen onder anderen gebruik maken van verborgen tekst, teksten dezelfde kleur geven als de achtergrond zodat dit niet opvalt voor gebruikers maak het wel geindexeerd wordt of bijvoorbeeld teksten buiten het voor gebruikers zichtbare scherm plaatsen. Ook zullen pagina's worden ingezet die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines en mensen voornamelijk op belanden, waarna een gebruiker geredirect zal worden naar een andere pagina. Ook cloaking is een techniek die black hat SEO'ers toe kunnen passen.

Mogelijke gevolgen

Een black hat SEO bedrijf of persoon zal het meeste risico lopen om een penalty of zelfs ban te krijgen, met als resultaat dat pagina's volledig uit de SERP's verdwijnen. Het optimaliseren zal op kortere termijn succes boeken, maar wanneer zoekmachines hun spel eenmaal door heeft, kan dit desastreuze gevolgen hebben.

De betere SEO'ers binnen de black hat categorie, zijn zich bewust van de risico's en melden dit vooraf aan de klant. Ze zullen een strategie achter de hand hebben indien een website inderdaad wordt bestraft. Een voorbeeld is dat er niet op de primaire domeinnaam wordt geoptimaliseerd, maar dat er eerst een ander domeinnaam wordt ingezet om de gevolgen te monitoren die black hat SEO met zich mee kan brengen.

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën