2008 (Geschiedenis)

2008 is het jaar waarin mobiel internet eindelijk zijn doorbraak zal maken in Nederland. Dit zal grote invloed hebben op het zoekgedrag van mensen. Niet alleen zullen er 50.000 tot 100.000 mensen met een Iphone in Nederland gaan lopen, ook de Tablet PC's en de UMPC (Ultra-Mobile PC) zal met de komst van de ASUS IEEE een nieuwe hype worden. In de trein mailen we, bekijken we youtube filmpjes en schrijven we onze rapporten met kleine PC's en devices.

Video zal ook een grotere invloed krijgen en de DVD zal aan het einde van zijn levensscyclus raken. Yahoo gaat in de problemen komen door het verliezen van de slag van Google. Google zal ook een minder gemakkelijk jaar tegemoet gaan maar blijft presteren.


En nu de belangrijkste gebeurtenissen in 2008:


Lancering Ecocho, de eerste milieuvriendelijke zoekmachine.
Lancering Google Chrome, de browser van Google in september.
Lancering Google Earth Iphone in oktober
Lancering Google Earth Rome in november

Microsoft doet een bod van 45 miljard dollar op Yahoo!. Yahoo staat niet direct te juichen en Google geeft aan Yahoo te willen steunen. Yahoo! zoekt vervolgens steun bij Time Warner.

Pim van der Feltz volgt Marc Duijndam in mei 2008 op als directeur van Google Nederland.

Sheryl Sandberg, werkzaam bij Google sinds 2001 en verantwoordelijk voor de wereldwijde advertentieverkoop, kondigt in maart 2008 aan over te stappen naar de profielensite Facebook.


En verder:


Traffic4u wint 31 januari 2008 tijdens Speld in hooiberg de Zoekmachine Marketing Award 2008 met de UPC case. De case richt zich onder meer op SERM en Universal Search.

Introductie Google Sky Browser in maart.
Introductie Google Mobile Display Ads in april.
Introductie Windows Live Mesh in april.
Introductie Google Friend Connect in mei.
Introductie Google Knol in juli.
Introductie Google SearchWiki in november.

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën