startpagina

Startpagina's Jeroen.com
Zoekmachine Marketing Deelnemers zoekmachine marketing pagina
Het bouwen van de zoekmachine marketing pagina is gedaan door een eenmalig collectief van de ruim 20 belangrijkste zoekmachine marketing professionals. Mensen van de zoekmachines zelf, mensen aan de bureau kant, adverteerders, kenniscentra, influentials, webloggers, journalisten, iedereen heeft meegedaan bij het samenstellen van de pagina.


De deelnemers aan dit project:

 • Marco Derksen
 • Marketingfacts
 • Jeroen van de Wiel
 • Jeroen.com
 • Otto Munsters
 • Bloosem Media
 • Ruud Smeets
 • Overture
 • Bart van Engeland
 • QualiGO
 • Hennie van Velzen
 • Media Plaza
 • Maarten Roelofs
 • Speurders
 • Igor Beuker
 • LaComunidad/ IAB Nederland
 • Paul Aelen
 • Dutch Cowboys
 • Ric van Westhreenen
 • AlterNET Internet / Roodlicht.com
 • Marc Duijndam
 • Google (onder voorbehoud: mits PR akkoord gaat ;-))
 • Gert Jan Laurman
 • V4M
 • Bert Wiggers
 • Ilse media / Startpagina / nu.nl
 • Erik van der Pasch
 • Kluwer
 • Henk de Hooge
 • Gouden gids
 • Gertjan Munneke
 • Traffic4u


  (deze lijst is nog niet compleet, er zijn nog ruim 15 andere mensen uitgenodigd. Zodra deze gereageerd hebben worden ze toegevoegd)

  [naar de Zoekmachine Marketing pagina]

  Zoekmachine Marketing Marco Derksen - Share of Mind & Marketingfacts
  Ik kies voor een 6-tal tools uit mijn search engine bookmarks;ik ga er van uit dat anderen met resources komen :-)
  1. www.g-metrics.com
  2. www.prsearch.net
  3. www.faganfinder.com
  4. www.searchutilities.com
  5. www.whatrank.com/wr/
  6. www.marketleap.com
  Marco Derksen is interactive marketing consultant bij Share of Mind en houdt op zijn weblog MarketingFacts.nl dagelijks de ontwikkelingen bij op het gebied van interactieve marketing. Marco Derksen is een van de pioniers op het gebied van zoekmachine marketing en alhoewel niet meer actief betrokken bij de praktische uitvoering, adviseert hij nog steeds klanten over interactieve marketing en de rol van zoekmachine marketing daar in. Share of Mind werkt voor klanten als Amicon, Endemol, Essent, Rabobank en Robeco Direct.

  [naar boven]

  Zoekmachine Marketing Maarten Roelofs - Speurders
  Mijn top 5 links zijn:
  1. www.4vm.nl
  2. adwords.google.com
  3. www.intellitracker.com
  4. www.traffic4u.nl
  5. www.rabobank.nl
  Bij het verzoek om wat links aan te leveren over SEM was ik even in de verleiding om vermeende kennis te tonen door obscure blogs te noemen. Niet nodig. SEM is eenvoudig. Voor Speurders.nl hanteer ik een eenvoudige strategie; uitvoeren, meten, besparen. In deze volgorde v4m.nl voor een enorm bereik op Nederlandse sites en uiteraard adwords.google.com. Intellitracker.com gebruiken we als de applicatie die de juiste KPI's levert om op te sturen, en traffic4u.nl voor optimalisatie. Voor kleine budgetten kan het uit ervaring nuttig zijn om in het weekend een andere strategie te volgen dan door de week. Veel van je professionele concurrenten zijn in deze dagen niet actief. Last but not least: www.rabobank.nl om te zien wat mijn prive adwords accounts weer een aanslag op het budget hebben gedaan.

  [naar boven]

  Zoekmachine Marketing Igor Beuker - LaComunidad/ IAB Nederland
  Ik kies voor een 5-tal sites uit mijn bookmarks.
  1. www.linkpopularity.com
  2. www.mcdar.net/q-check/datatool.asp
  3. www.searchenginewatch.com/
  4. www.google.com/sponsoredlinks
  5. www.google.nl/intl/nl/webmasters/seo.html
  Igor Beuker is directeur van interactief communicatuebureau LaComunidad, voorzitter van IAB Nederland, top10 trend analist bij de SpeakersAcademy, weblogger en columnist voor verschillende marketing vakbladen. Zijn passies zijn het analyseren van consumententrends en digitale media. LaComunidad brengt via (digitale) ontmoetingsplaatsen wederzijds waardevolle relaties tussen merken en mensen tot stand. LaComunidad werkt voor o.a. Endemol, MTV Networks, T-Mobile, Opel en AnderZorg.

  [naar boven]

  Zoekmachine Marketing Ric van Westhreenen - AlterNET Internet / Roodlicht.com
  Hierbij een lijst van de door mij veel geraadpleegde nieuwsbronnen/weblogs over zoekmachine marketing (en uiteraard ook de Nederlandse bronnen als MarketingFacts, Dutch Cowboys, en ga zo maar verder)
  1. www.searchenginelowdown.com
  2. www.seobook.com
  3. www.battellemedia.com
  4. www.pandia.com
  5. www.marketingshift.com
  Ric van Westhreenen is senior zoekmachine marketing specialist bij AlterNET Internet en is de drijvende kracht achter Neerlands enige zoekmachine marketing weblog Roodlicht.Com. Hierop zijn op dagelijkse basis de laatste ontwikkelingen van zoekmachines te volgen. Ric van Westhreenen ziet zoekmachine marketing als middel om meer leads te genereren voor bedrijven. De basis voor zoekmachine marketing moet daarom altijd liggen bij het optimalisatie proces. Ongezouten kritiek op bestaande websites en webbouwers worden dan ook zelden geschuwd. Hij is een voorvechter voor zogenaamde Œwhite hat SEOš. AlterNET Internet werkt met voor middelgrote tot grote bedrijven uit het MKB.

  [naar boven]

  Zoekmachine Marketing Hennie van Velzen - Media Plaza
  Mijn top 5 links zijn:
  1. www.marketingplaza.nu
  2. www.speldinhooiberg.nl
  3. www.visualthesaurus.com
  4. www.sempo.org
  5. www.search-marketing.info
  Hennie van Velzen is Commercieel Directeur van Media Plaza en houdt zich met name bezig met alle ontwikkelingen op het interactieve marketing vlak. Naast deze functie vervult Hennie nog verschillende bestuursfuncties o.a. bij Nima@business alsmede Secretaris van de Stichting Spinawards. Hennie is initiatiefnemer van Marketingplaza.nu, een platform ter stimulering van de kennis over het totale interactieve marketing speelveld. Een platform waarbij vele branche en beroepsorganisaties zijn aangesloten. Tevens geeft Hennie zowel binnen Media Plaza als door het land heen presentaties over innovatieve ICT ontwikkelingen.

  Accountability Interactieve marketing staat voor mij gelijk aan meten of je campagnes die resultaten behaald die beoogd zijn. Een trend die binnen de marketingwereld wel in woord beleden wordt echter in de praktijk blijkt er nog maar weinig van. Kijk hiervoor maar eens naar de Spinawardsmonitor resultaten. Zoekmachines zijn wat mij betreft bij uitstek het hulpmiddel dat accountability teweeg brengt.

  [naar boven]

  Zoekmachine Marketing Bart van Engeland - QualiGO
  De links die ik veel gebruik (naast vele links die al genoemd zijn door andere mensen):
  1. www.searchenginemarketing.com (Internationale informatie)
  2. www.kso.co.uk/de/blog (Duitse zoekmachine marketing specialist in de UK, weet erg veel van Europese markt)
  3. www.google.com/alerts?hl=en (alerts per email over nieuwsfeiten vwb search engine marketing, bedrijven, trends etc. (keywords zijn zelf te selecteren))
  4. www.dutchcowboys.nl (Paul en Henk dank dank dank)
  5. www.marketingfacts.nl (En Marco bedankt voor alle info)
  Bart van Engeland is Directeur van QualiGO Nederland. QualiGO is een Duitse organisatie die zoekmachine marketing diensten (uit naam Suchtreffer) op de Duitse, Zwitserse en Oostenrijkse markt brengen. Daarnaast heeft de organisatie een eigen Pay-per-Click systeem voor de levering van gesponsorde resultaten in zoekmachines en context relevante pagina's. QualiGO Nederland is sinds oktober 2002 actief in Nederland en heeft in de afgelopen periode vele ups en downs gekend.

  De markt is nog steeds en zelfs steeds meer in beweging. Dit zal de komende jaren nog zo blijven. Ik verwacht dat er naast clustering ook toch nog steeds ruimte is voor nieuwe toetreders die specifieke niches gaan bedienen.

  [naar boven]

  Zoekmachine Marketing Paul Aelen - Dutch Cowboys
  Belangrijke links:
  1. labs.google.com
  2. sandbox.msn.com
  3. www.topix.net/business/search-engines
  4. blog.outer-court.com
  5. www.dutchcowboys.nl
  Paul Aelen is mede oprichter en commercieel directeur van Checkit, een Search Engine Mediabureau dat organisaties vindbaar maakt bij zoekdiensten. Daarnaast is Paul co-auteur van DutchCowboys.nl, een weblog over online marketing. Paul neemt op uitnodiging van Microsoft Seattle deel aan het SearchChamp programma om te adviseren over de nieuwe MSN-zoekmachine.

  [naar boven]

  Zoekmachine Marketing Otto Munsters - Bloosem Media
  Hierbij mijn 5 favoriete (meest gebruikte) links over zoekmachinemarketing:
  1. www.searchenginewatch.com
  2. www.searchnewz.com
  3. www.clickz.com
  4. www.marketleap.com
  5. www.highrankings.com/
  Hopelijk hoef ik binnenkort nog maar 1 link te onhouden en te gebruiken: www.zoekmachine-marketing.startpagina.nl

  Otto Munsters is oprichter en directeur van zoekmachinemarketing buro Bloosem Media. Bij voorkeur laat hij zich 'gewoon' marketeer noemen aangezien hij immer klanten bedient vanuit marketingperspectief (en niet alleen vanuit de technische mogelijkheden van zoekmachines). Otto laat zich graag uitdagen door organisaties die kampen met de vraag "hoe met zoekmachinemarketing extra sales en/of branding te realiseren voor ons merk, product of dienst!". Bloosem Media werkt voor uiteenlopende kleine en grote organisaties van uiteenlopende branches, zoals Cadillac Corvette Europe, Schalke & Partners, Altana Pharma, D-Date, Artu Biologicals en Cavad 'Or.

  [naar boven]

  Zoekmachine Marketing Ruud Smeets - Overture Nederland
  Mijn top 5 links op het gebied van zoekmachine marketing:
  1. inventory.overture.com/d/searchinventory/suggestion/?mkt=nl
  2. uv.bidtool.overture.com/d/search/tools/bidtool/?mkt=nl&lang=nl_NL
  3. www.searchenginewatch.com
  4. www.netimperative.com
  5. www.voelspriet.nl
  Ik ben General Manager van Overture Nederland en als zodanig verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het Overture team op de Nederlandse markt.

  De toekomst gaat ons mooie dingen brengen! Te denken valt aan local search, mobile search en nog meer producten die zoekmachinemarketing zullen laten uitgroeien tot de meest transparante en meest effectieve vorm van marketing.

  [naar boven]

  Zoekmachine Marketing Jeroen van de Wiel - Jeroen.com & initiator zoekmachine-marketing.startpagina.nl
  Mijn top 5 links op het gebied van zoekmachine marketing:
  1. www.webmasterworld.com
  2. forums.seochat.com
  3. www.searchenginewatch.com
  4. www.google.nl/intl/nl/webmasters/seo.html
  5. www.iab.nl/gedragscodezm.phtml
  Reeds sinds 1997 actief bezig met zoekmachine marketing & initiator van de zoekmachine-marketing.startpagina.nl. Begonnen als pur sang Internet Marketeer en verantwoordelijk voor het concept van ruim een tiental Virtual Communities zoals SmulWeb (250.000 recepten), ReisWeb en SportWeb. Jeroen van de Wiel beheert onder andere de Google.startpagina.nl die met 3000 links de grootste resource over Google is ter wereld. Op Jeroen.com publiceerde hij enkele honderden artikelen over de werking van zoekmachines en houdt hij al ruim twee jaar de Google Weblog bij. Als zelfstandige werkt hij onder ander voor klanten als het Ministerie van VROM, Omroepvereniging de VARA, Kluwer en Startpagina. Soms beter bekend onder de naam Jeroen.com.

  De toekomst van zoekmachine marketing is voor mij vooral het zien stijgen van het kennisniveau. Dit is ook een doel waar ik hard aan probeer mee te werken. Steeds meer mensen zullen de werking van de zoekmachines ontdekken met al haar kansen en bedreigingen. Verder verwacht ik dat de "branche" zich net zo sterk zal gaan ontwikkelen als de PR branche. Met grote bureau's, een eigen brancheorganisatie, ethische richtlijnen, eigen media en tijdschriften, samenwerkingsverbanden en een (voorlopig) steeds verder groeiende markt.

  [naar boven]

  Zoekmachine Marketing Meer over de zoekmachine-marketing.startpagina.nl

  > Over de zoekmachine-marketing.startpagina.nl
  > Deelnemers zoekmachine-marketing.startpagina.nl
  > Artikel over zoekmachine marketing
  > Persbericht: lancering zoekmachine-marketing.startpagina.nl

  > Naar de zoekmachine-marketing.startpagina.nl


  [naar boven]

  Meer startpagina's in het beheer van Jeroen.com:

  Speciale Zoekmachine Startpagina's:

  Kopieeren zonder toestemming vooraf is niet toegestaan, linken natuurlijk wel.
  (Plaats een link, mail even en dan krijg je een link terug :-)