startpagina


Startpagina's Jeroen.com
Google protesten Google-protesten.startpagina.nl
google protesten startpaginaEen kleindochter van de Google pagina. De Google Protesten pagina biedt ruim 200 links die te maken hebben met Google Privacy, rechtzaken tegen Google, protesten tegen Google en zelfs het protesteren via Google.

Protesten tegen de werelddominantie van Google
Hoge bomen vangen veel wind, en Google ontvangt dan ook zo nu en dan sterke windvlagen over de posities die ze inneemt. Er zijn maar weinig bedrijven die op dit moment zo sterk in de gaten worden gehouden en waarbij iedere kleine misstap zo sterk uitgemeten in de pers wordt. De vergelijkingen zijn ook niet mis zoals bijvoorbeeld met de machtspositie die bijvoorbeeld Microsoft invult.

Meet mr. Anti-Google: Google Watch
Een van de Grootste anti Google initiatieven is Google Watch. Google Watch besteedt haar aandacht vooral aan allerlei "Conspiracy Theory" achtige zaken die soms ver gezocht zijn, en soms toch wel enige vorm van waarheid bevatten. Zo protesteerde Google Watch tegen de cookies van Google die 36 jaar bewaard zouden worden. Waarom zou Google dat doen? En wat doet de CIA met al die gegevens die Google wel of niet verzamelt? Doet de CIA er wel iets mee?

Kritische geluiden zijn erg goed, een bedrijf van de omvang van Google mag en moet zelfs terecht zeer kritisch gevolgd worden, maar men moet niet vergeten dat Google Watch een initiatief is van een enkele individu en dat het zeker geen initiatief is dat ondersteund wordt door een grote groep mensen.

Het gevaar van regulering bij Google
Laatst las ik een Column over het wel of niet reguleren van Google. Google zou inmiddels niet meer te zien zijn als een normaal privaat bedrijf, maar meer moeten worden gezien als een publieke service die zo belangrijk zou zijn dat de overheid in zou moeten grijpen en Google meer zou moeten gaan controleren. En ook Wired gaf in haar laatste top 40 meest indrukwekkende bedrijven (waar Google natuurlijk de nummer een positie haalde ;-)) aan dat de grootste bedreiging van Google regulering was.

En de mogelijke gevolgen van regulering zijn groot. Zo zou bijvoorbeeld bijvoorbeeld overheidsgebruik van de data van Google grote inbreuk op de privacy kunnen zijn en zou het niet tonen van bepaalde zoekresultaten een inbreuk op de vrijheid van meningsuiting zijn. Als Google je site immers niet meer toont kun je door veel mensen eenvoudigweg niet meer gevonden worden.

Protesteren via Google
Het omgekeerde is ook waar, als je Google gebruikt om te protesteren zul je door veel mensen gezien worden. Voorbeelden zijn de anti scientology sites die je vindt wanneer je zoekt op 'scientology' en het Vlaams Blok die het 'cordon sanitaire' tijdens de verkiezingen doorbrak door in de Belgische Google te adverteren op het zoekwoord 'verkiezing'.

Google Protesten zoekmachine
Zoek zelf in de 'gevaarlijke' functies van de Google zoekmachine en vindt uit wat de gevaren van Google zijn op het gebied van Privacy. Probeer maar eens uit te vinden wat Google over jou weet of over mensen uit je omgeving. Probeer ook eens de gevaren van Google Cache uit.

Kortom, deze pagina heeft een belangrijke functie om naast het gejubel over hoe goed, leuk en sexy Google wel niet is ook eens te kijken naar de kritische kant.

[naar de Google-protesten pagina]

Meer startpagina's in het beheer van Jeroen.com:

Speciale Zoekmachine Startpagina's:

Kopieeren zonder toestemming vooraf is niet toegestaan, linken natuurlijk wel.
(Plaats een link, mail even en dan krijg je een link terug :-)