Onderzoeksites

Het Internet is werkelijk een geweldige bron voor onderzoek. Uiteraard zijn er de sites van de belangrijkste onderzoekbureaus, er is ook een enorme verscheidenheid aan sites waar overzichten getoond worden van al de gedane onderzoeken. En dan zijn er nog de 10.000-den online tijdschriften waarin de laatste onderzoeken gepubliceerd worden.

Demografische gegevens van de Internet gebruikers

GVU's WWW User Surveys www.cc.gatech.edu/gvu/user_surveys/

GVU is eigenlijk een van de pioniers geweest op het gebied van onderzoek onder de populatie van Internet gebruikers. Helaas hebben er recentelijk geen grootschalige onderzoeken plaats gevonden maar de site bevat nog steeds een schat aan gegevens. De site geeft tevens een aardig overzicht van de ontwikkeling van het Internet in haar beginjaren.

Cyberatlas cyberatlas.internet.com

Een uitgebreide site waar al reeds sinds 1996 een veelheid aan informatie wordt verzameld over de Internet populatie. Cyberatlas is sinds 1998 onderdeel van Internet.com

Nua www.nua.com

Verzamelsite met werkelijk een walgelijke hoeveelheid onderzoekgegevens, statistieken en trends. De nieuwsbrief van NUA is ook een echte aanrader voor diegenen die op de hoogte willen blijven van de laatste onderzoeken.

Matrix science www.mids.org

Een site met erg veel artikelen over het Internet gebruik. Interessant en ook lekker luchtig opgezet door het vermelden van leuke weetjes.

Global Reach www.glreach.com/globstats/

Site waarin de internet populatie onderzocht wordt op basis van taalovereenkomsten.

CIA World Fact Book http://www.cia.gov/cia/publications/factbook/

Buitengewoon interessante site met werkelijk een schat aan demografische gegevens per land gerangschikt. Ook uiterst interessant om te lezen wat er over Nederland staat. Je zult je verbazen over de diepgang van de gegevens van ons kleine landje.

Naar boven

Amerikaanse onderzoekbureaus:

Forrester Research www.forrester.com

Forrester Research identificeert en analyseert trends in technologie en hun impact op het bedrijfsleven. Ze voeren uitgebreide onderzoeken uit en geven praktische ideeën en objectieve hulp aan bedrijven om hun te helpen bij de technologische veranderingen.

Jupiter Research www.jup.com

Helps companies develop, extend and integrate business strategies across online and emerging channels. Backed by proprietary data, Jupiter's industry-specific analysis, competitive insight and strategic advice give businesses the tools they need to exploit new technologies and business processes.

Nielsen-Netratings www.nielsen-netratings.com

NetRatings, Inc. is the leading global source of information on consumer and business usage of the Internet, currently measuring actual click-by-click Internet user behavior measured through a comprehensive, real-time meter installed on individuals computers worldwide, both at home and at work.

Naar boven

Nederlandse onderzoekbureaus

Blauw www.blauw.com

Blauw Research is een snel groeiend onderzoeksbureau met +/- 90 medewerkers en een omzet van 7 mln. Euro. Internet staat centraal in de strategie van Blauw, een full-service onderzoekspartner op het gebied van klant- en medewerkerrelaties, corporate image, merk-, en communicatievraagstukken en (nieuwe) media. Blauw is vooral actief in de IT-markt, telecommunicatie, financiële services en e-business.

Multiscope www.multiscope.nl

Multiscope is een online onderzoeksbureau, gespecialiseerd in het uitvoeren van online onderzoek & enquêtes, website bereiksmeting en internet rapporten. Multiscope heeft de beschikking over een onderzoekspanel van meer dan 100.000 Nederlandse internetgebruikers. Daarnaast werkt Multiscope samen met ongeveer 25 succesvolle Nederlandse websites, welke als onderzoekspartners fungeren.

Pro Active www.proactive.nl

Pro Active International is actief op het gebied van Internet trendanalyse en onderzoek. Zij biedt haar klanten wereldwijd onderzoek, analyse en consultancy, gericht op het verbeteren van online communicatie- en merkstrategieën. Als eCustomer Knowledge Company voert zij onderzoek en analyses uit naar profielen, gedrag en verwachtingen van specifieke online doelgroepen. Pro Active is tevens bekend van The Internet Monitor.

Naar boven

Meer over onderzoek:

Zie ook:

Naar boven