startpagina

Startpagina Duitsland
startpagina Duitsland Duitse Startpagina's
Duitsland; europa's grootste economie, 80 miljoen inwoners en ruim 20 miljoen mensen regelmatig online... Dat betekent dat er een zeer grote markt is voor hen die Duitse Startpagina's en grote portals willen bouwen.

Dit vind je onder andere ook terug in de vele internationale partijen zoals Yahoo, MSN, Excite, et cetera die speciale Duitse portals hebben opgezet. Verder zijn er vanwege de omvang van Duitsland ook zeer veel specifieke regionale portals en landelijke portals die qua sitestructuur in regionale rubrieken opgezet zijn. Denk bijvoorbeeld aan Meinestadt.de, maar er zijn er nog veel meer zoals deze.

De belangrijkste Startpagina's in Duitsland

> YAHOO.de
> DMOZ.de
> Allesklar
> Web.de
> Deutschland.de
> Startwebseite.de
Diverse Duitse Startpagina's
--> > Meer lezen...


[naar Startpagina.nl]


Yahoo Duitsland de.yahoo.com
De Yahoo directory wordt gezien als de grote nummer twee van wereldwijde Directories en beschikt ook over een speciale Duitse afdeling. Tot 2002 was aanmelden in deze directory gratis. Helaas moet men tegenwoordig betalen voor toevoeging.

Over het belang van de Yahoo Startpagina of directory voor een betere positie in de zoekmachines is geen absolute duidelijkheid. Over het algemeen wordt gesteld dat een vermelding in de Yahoo directory hetzelfde effect heeft als een link op iedere andere pagina met een zelfde waardering. Wil je echter persé in de zoekresultaten van de zoekmachine Yahoo beter vermeld staan dan kan het wel helpen.

Yahoo Duitsland

> de.yahoo.com


[naar Yahoo Duitsland] [naar boven]


DMOZ.de DMOZ.de
DMOZ, ook wel de Open Directory Project genoemd, heeft een zeer uitgebreide Duitse afdeling. In de "Deutsche" categorie staan in totaal ongeveer 500.000 Duitse sites gelinkt en omschreven.

De directory is extreem belangrijk voor hen die in de zoekmachines willen komen. De data wordt gebruikt voor ten minste 350 zoekmachines waaronder de grootste zoals Google, Yahoo, Netscape en zelfs onze eigen zoekmachine ilse.

DMOZ is dan wel een volledig vrijwillig gedreven organisatie maar is toch zeer professioneel opgezet. Er zijn zeer strikte qualiteitssystemen die goed aangehouden worden. Ook het Forum van DMOZ is zeer levendig.

dmoz open directory project

> www.dmoz.de
> Aanmelden dmoz

[naar dmoz.org] [naar boven]


www.allesklar.de Allesklar.de
Volgens eigen zeggen de grootste Duitse Webcatalog. Allesklar heeft ook een uitgebreide locale directory genaamd "Meinestadt.de".

Allesklar.de

> www.allesklar.de
> www.meinestadt.de


[naar Allesklar.de] [naar boven]


www.web.de Web.de
Een rasechte portal site met vooral heel erg veel redactionele content en nieuws. Op achterliggende pagina's vind je ook de link directories.

web.de

> www.web.de


[naar Web.de] [naar boven]


deutschland Deutschland.de
De officiële en onafhankelijke directory opgesteld door de Duitse Overheid. In ieder geval een zeer goede bron van informatie over Duitsland.

Over het toevoegen van links zeggen ze het volgende:

"Welche Links werden aufgenommen?
Es werden ausschließlich qualitativ hochwertige Links und Portale in das Verzeichnis des Deutschland-Portals aufgenommen. Diese werden von der Redaktion einer Qualitätsprüfung unterzogen. Aufnahmekriterien, auf die eine Website geprüft wird, sind u.a. Informationsgehalt, Dienstleistung, technische Kriterien oder Aktualität."


www.deutschland.de

> www.deutschland.de


[naar Deutschland.de] [naar boven]


startwebseite Startwebseite.de
De officiële versie van het Nederlandse Startpagina in Duitsland! Jawel, deze Duitse Startpagina is een initiatief van Startpagina.nl geweest om de Duitse markt te veroveren. Dit was op het hoogtepunt van de Internet hype toen iedereen als gekken investeerde en meteen alle markten probeerde te veroveren. In die periode heeft Startpagina zich gewaagd aan de Duitse markt zonder echt een succes te worden zoals dat in Nederland wel gebeurde.

Er zijn zelfs een aantal oude en over het algemeen slecht onderhouden dochters van Startwebseite te vinden. Zo ben ik onder ander de schweiz.startwebseite.net tegen gekomen. Een leuk stukje onbekende geschiedenis van Startpagina....

startwebseite

> www.startwebseite.de
> schweiz.startwebseite.net


[naar Startwebseite.de ] [naar boven]


DMOZ.org Overzichten van Startpagina's in Duitsland:
Zoals gezegd is er nog een groot aantal andere Duitse Startpagina's. Meer links kun je onder andere vinden in de Google Directory:

> directory.google.com: Deutsch/../Verzeichnisse


Duitsland Startpagina:

> Duitsland.startpagina.nl


[naar Duitsland.startpagina.nl] [naar boven]

Meer startpagina's in het beheer van Jeroen.com:

Speciale Zoekmachine Startpagina's:

Kopieeren zonder toestemming vooraf is niet toegestaan, linken natuurlijk wel.
(Plaats een link, mail even en dan krijg je een link terug :-)