startpagina

Startpagina's België
Belgische startpagina Belgische Startpagina's
Er zijn een groot aantal speciale Belgische Startpagina's, maar een enkel overheersend en groot fenomeen zoals Startpagina.nl met 3 miljoen bezoekers per dag is er niet. Vooralsnog blijft Startpagina van de omvang zoals wij die kennen dan ook typisch iets Nederlands. Wel zijn er een groot aantal Startpagina klonen (soms zelfs door Nederlanders opgezet) die enig bezoek trekken.

Wat een en ander nog bemoeilijkt is de drietaligheid van België. Officieël erkende talen zijn Nederlands, Duits en Frans. Dat betekent dat veel sites ook in die drie talen moeten worden opgezet of moeten kiezen voor een veel kleiner publiek in slechts een enkele taal. Ook dit verkleint de potentiele kansen voor de diverse initiatieven.

De belangrijkste Startpagina's in België

> DMOZ.be
> Start.be
> Go2.be
> 2link.be
> Pagina.be
> Diverse Belgische Startpagina's
> Meer lezen...


[naar Startpagina.nl]


DMOZ.org DMOZ.be
DMOZ, ook wel de Open Directory Project genoemd, heeft een uitgebreide Belgische afdeling. In de regionale categorie staan in totaal ongeveer 5000 Belgische sites gelinkt.

De directory is extreem belangrijk voor hen die in de zoekmachines willen komen. De data wordt gebruikt voor ten minste 350 zoekmachines waaronder de grootste zoals Google, Yahoo, Netscape en zelfs onze eigen zoekmachine ilse.

DMOZ is dan wel een volledig vrijwillig gedreven organisatie maar is toch zeer professioneel opgezet. Er zijn zeer strikte qualiteitssystemen die goed aangehouden worden. Ook het Forum van DMOZ is zeer levendig.

dmoz open directory project

> www.dmoz.be
> Aanmelden dmoz

[naar dmoz.org] [naar boven]


www.start.be Start.be
Start.be is een uitgebreide linkportal met een overzicht van ruim 170.000 (Belgische) sites. Deze links zijn ook weer verdeeld over een groot aantal dochters. Volgens de publieke teller zijn er dagelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers, wat Start.be een van de beter bezochte Belgische Startpagina's maakt. Ter vergelijking: Dat is meer dan Startkabel.nl, de nummer 2 Startpagina van Nederland.

www.start.be

> www.start.be


[naar start.be] [naar boven]


www.go2.be Go2.be
Go2.be is een Belgische portaalsite die de ambitie heeft een kwalitatief overzicht te bieden van alles wat het internet te bieden heeft. Go2.be is een soort van mix van tussen de traditionele link Startpagina en een Nieuws overzicht.

In totaal zorgen ongeveer 250 vrijwilligers voor de vulling van de verschillende Go2.be dochters. Go2.be bestaat sinds mei 2001 en is voortgekomen uit DeStartpagina.com.

Volgens de publieke teller zijn er dagelijks ongeveer 20.000 unieke bezoekers op go2. Naar eigen zeggen zitten ze daarmee in de top 25 van de meest bezochte Belgische sites.

www.go2.be

> www.go2.be


[naar go2.be] [naar boven]


www.2link.be 2link.be
2link is een linkportal met een groot aantal Belgische links op de Homepage en ook een paar honderd dochterpagina's die enigszins vergelijkbaar zijn met de Startpagina dochters. Volgens de publieke teller zijn er dagelijks ongeveer 25.000 unieke bezoekers op 2link.

www.2link.be

> www.2link.be


[naar 2link.be] [naar boven]


pagina.be Pagina.be
Pagina.be is een duidelijke een kopie van Startpagina.nl. De kleur, kolomindeling en zelfs de naam laten duidelijk zien waar de inspiratie vandaan komt. Beter goed gejat dan slecht verzonnen zullen de Nederlandse makers vast gedacht hebben.

Dat alleen het concept blijkbaar niet voldoende is blijkt uit het bezoek van pagina.be. Dat ligt volgens de publieke teller dagelijks rond de 1000 bezoekers. Op zich is dit jammer aangezien er toch heel wat content te vinden is op de Startpagina en de achterliggende dochters.

www.startpagina.be

> www.startpagina.be


[naar pagina.be] [naar boven]


dmoz Diverse Belgische Startpagina's
Het aantal initiatieven in België is net zoals in Nederland erg groot. Een kleine selectie van een aantal andere sites:

www.starttips.be> www.starttips.be

www.fonzarelli.be> www.fonzarelli.be

[naar boven]


DMOZ.org Overzichten van Startpagina's in België:
Zoals gezegd is er nog een groot aantal andere Belgische Startpagina's. Meer links kun je onder andere vinden in de Google Directory:

> directory.google.com: België/Gidsen_en_Indexen/../Startpagina's/
> directory.google.com: Linkpagina's


België Startpagina:

> Belgie.startpagina.nl


[naar Belgie.startpagina.nl] [naar boven]

Meer startpagina's in het beheer van Jeroen.com:

Speciale Zoekmachine Startpagina's:

Kopieeren zonder toestemming vooraf is niet toegestaan, linken natuurlijk wel.
(Plaats een link, mail even en dan krijg je een link terug :-)