Top 10 Website Promotie tools

Veel tools zijn op zich wel algemeen bekend, echter veel te vaak worden ze onvoldoende ingezet of zelfs volledig vergeten. Dit lijstje is dus niet zozeer zoiets als een geniale ingeving maar meer een checklist om af te vinken of ze (indien nodig) wel voldoende zijn ingezet.

 1. Zoekmachines. Zoekmachines zijn een buitengewoon goed begin om bezoek te trekken naar Websites. Volgens onderzoek zorgen zoekmachines voor wel 84% van het bezoek van sites. Een goede strategie kan leiden tot enkele veelvouden in het bezoek.

  > Meer over zoekmachines
 2. Links. Denk aan de diverse startpagina's, internetgidsen, hobbysites die enigszins wat bezoek trekken, etc. Plaats zelf als beloning ook links naar andere sites. Dit verhoogt de kans op het verkrijgen van een link en is tevens exact in de sfeer van het internet.

  > Meer over Links en Linkpopulariteit
 3. Persberichten. Een goed communicatieplan omvat ook het periodiek versturen van persberichten. Plaats je persberichten ook online zodat journalisten kunnen zien wat er al eerder te melden is geweest.

  > Meer over het schrijven en versturen van persberichten
 4. Eigen media. Denk aan folders, e-mail, naamkaartjes, etc. Veel bedrijven vergeten in hun e-mail standaard de site te vermelden hetgeen een gemiste kans is.

 5. Word to mouth Tools. Geef je bezoekers bijvoorbeeld de mogelijkheid andere bezoekers een tip te mailen vanaf de Site! Maak op deze manier gebruik van de netwerken van je huidige bezoekers om zo je bereik te vergroten.

  > Meer over Viral Marketing
 6. Adverteren in e-zines / de traditionele print media / gebruik van personeelsadvertenties Adverteren dmv banners. Heel lang heb ik hier niet in geloofd, zie de extra lage click-through ratio's, maar indien de banner echt midden in de doelgroep wordt geplaatst zijn er toch mogelijkheden om hier succesvol bezoek me te behalen. Het geheim zit hem vaak ook in het gebruik van een verschrikkelijk pakkende boodschap.

  > Meer over Adverteren
 7. Real life Dagen / verenigingen / evenementen , etc. U moet daar aanwezig zijn waar de doelgroep zich bevindt!

 8. Mail tools. Zorg ervoor dat je iets creëert wat mensen per email doorsturen. Pas echter wel op, het mag geen traditionele kettingbrief zijn omdat je dan het risico loopt door providers uitgesloten te worden.

 9. Een Nieuwsbrief. Kan periodiek een enorme push in het bezoek geven. Een nieuwsbrief zorgt ook voor "Top of mind awareness" bij de doelgroep en kan tevens de uitstraling van het bedrijf stevig versterken.

  > Meer over Nieuwsbrieven
 10. Last, but not least: De site zelf!! Zorg dat hij tot herbezoek leidt, maak hem interessant en het liefst zo interessant dat zelfs een tweede en een derde bezoek nog niet genoeg is. Goede, interessante sites worden ook weer beloond met extra links en publiciteit en leveren zo ook weer extra bezoek op!

  > Meer over Webdesign
Naar boven

Meer over Promotie:

Naar boven