Banners en adverteren op het Internet

Lang toegejuicht als het middel om op het Internet ook geld te verdienen. Echter, met een Click Through Ratio van onder de 1% is de effectiviteit dus danig omlaag gegaan dat de populariteit van banners als advertentiemiddel stevig is afgenomen. Veel content gerelateerde sites die afhankelijk waren van bannerinkomsten zijn daardoor ook behoorlijk in de problemen gekomen. Deze pagina geeft u alle informatie over bannerformaten, tips om de effectiviteit te vergroten en voorbeelden van effectieve banners.

De definiëring

Banner Lingo Definitions www.bannertips.com

Een Glossary waarin de belangrijkste termen die te maken hebben met banners kort en krachtig worden uitgelegd.

Five Basic Measures of Online Advertising www.webreview.com

In dit artikel worden de vijf basis meetmethoden op een korte en heldere behandeld te weten "visitor", "visit", "page view", "ad view" en "click". Het artikel werkt dezelfde principes uit als vermeld in "Metrics and Methodology" van de "Media Management Task Force" van de Internet Advertising Bureau (IAB)", maar dan op een korte en overzichtelijkere wijze.

Naar boven

Standaard banner maten

Het "Standards and Practices Committee" van het IAB heeft marktcijfers gebruikt om de volledige range van banner types (vertikaal, horizontaal, half en button) en de maten die op dit moment in gebruik zijn te bepalen. Het comite heeft de volgende maten als de meest gangbare gedefinieerd:

Afmeting (pixels): Type:
468 x 60 Full Banner
234 x 60 Half Banner
392 x 72 Full Banner with Vertical Navigation Bar
120 x 240 Vertical Banner
125 x 125 Square Button
120 x 90 Button #1
120 x 60 Button #2
88 x 31 Micro Button
Naar boven

Onderzoek naar de effectiviteit van banners

The Ever-Elusive Clickthrough

webmedia.virtualave.net
Een artikel waarin de neergang van bannereffectiviteit wordt weergeven en waarin tevens tips worden gegeven die de effectiviteit van banners kunnen vergroten.

Naar boven

Zelf banners maken

Ad Banner Design hotwired.lycos.com

Online cursus in het maken van banners. Over alle problemen met de laadtijd, beperkte ruimte, kleurgebruik op het Internet, animaties en uiteraard ook de effectiviteit van de banners. Tevens een flink aantal mooie voorbeelden.

Four Corners Effective Banners www.bannertips.com

Voor meer informatie over banner design moet je in ieder geval de Website van Four Corner's Effective Banner Design bezoeken. Ze hebben zeer veel artikelen over banners: meer dan 140 pagina's, 226 voorbeelden van banners inclusief "Click Through Ratio" en de site wordt regelmatig vernieuwd.

Naar boven

Wat kost dat?

Enkele voorbeelden van tarieven om te adverteren:

Ilse media www.ilsemedia.nl/adverteren/

Kijk hier naar de kosten van adverteren bij de twee meest bezochte sites van Nederland: Startpagina en Ilse.nl. Je kunt hier ook meer lezen over andere manieren van adverteren zoals adverteren bij bepaalde zoekwoorden, of adverteren met tekstlinks. Adverteren hoeft immers niet altijd met banners te zijn...

Naar boven

Meer over Banners en online adverteren:

Naar boven