startpagina


Startpagina dochter Tools
Startpaginadochter van het jaar Startpagina dochter Tools
Startpagina beschikt over een groot aantal zeer succesvolle onderdelen die in de loop der tijd door Startpagina of door de Belangenvereniging zijn ontwikkeld. De meest succesvolle tools hebben zelfs zelfstandig alleen al 1 miljoen bezoekers per dag en komen op eigen kracht voor in de Alexa top 50 van de meest bezochte sites van Nederland.

De volgende tools zijn op dit moment het belangrijkste:

> Paginamarkt
> Prikpagina
> Smoelenboek
> Paginablog
> Paginanieuws
> Paginamail
> Homepages


[naar Startpagina.nl]


DMOZ.org Paginamarkt
startpagina paginamarktPaginamarkt is de marktplaats van startpagina. Paginamarkt is een initiatief van de BVS (Belangen Vereniging Startpaginadochters) samen met Toscani en is nadat het tot volwassenheid was gekomen overgedragen aan Startpagina. Inmiddels zijn er al ruim 400 onderwerpen actief van Aardappelen tot barbies en horloges. Paginamarkt heeft niet het doel om voor alle onderwerpen aanbod te hebben, maar wil enkel voor Startpaginadochters die mee doen aanbod leveren. Door zich op niches te richten is paginamarkt in sommige gevallen zelfs groter dan de categorie op marktplaats. Kijk bijvoorbeeld naar de paginamarkten van horloges en parfum die buitengewoon succesvol zijn en zijn uitgegroeid tot de grootste marktplaats in hun deelgebied.

[naar www.paginamarkt.nl] [naar boven]


prikpagina Prikpagina
prikpagina prikbordPrikpagina is de naam voor het forumgedeelte van Startpagina. Dit is een van de meeste bezochte communities van Nederland met dagelijks maar liefst 1 miljoen (!!) bezoekers. Deelnemers van prikpagina's worden prikkers genoemd en er worden zelfs speciale prikkersdagen gehouden zoals van Landrover, Porsche en Quilten. Op de 3e Landrover prikkersdag kwamen maar liefst 250 landrovers opdagen.

[naar www.prikpagina.nl] [naar boven]


smoelenboek Smoelenboek / Smoelenpagina
smoelenboekIn het Smoelenboek vind je profielenpagina's die gekoppeld zijn aan de prikborden van prikpagina.nl. Het smoelenboek is een initiatief van de BVS welke nadat het uit ontwikkeld was overgedragen is aan Startpagina.

[naar www.smoelenpagina.nl] [naar boven]


prikpagina Paginablog
paginablogPaginablog was eerst het terrein van 40 testbeheerders. Zij blogden in clubjes over brede onderwerpen als "landbouw", " vakantie" , "auto" , "dieren" enzovoort. Toen dit leuk werkte, heeeft paginablog ook een verzamelblog geopend voor alle beheerders. Dat zijn in potentie meer dan 5000 rubrieken (ook wel pagina's), maar in de praktijk zijn er nu 442 beheerders die 1 of meer keer hebben ingelogd om te bloggen.

Paginablog is ook opgenomen in Google nieuws en krijgt grote aantallen bezoekers via de de dochters en de homepage van Startpagina. Alleen de vakantieblog krijgt dagelijks al meer dan 1000 bezoekers.

[naar www.paginablog.nl] [naar boven]


smoelenboek Paginanieuws
startpagina paginanieuwsPaginanieuws is een initiatief van Jim Stolze om door Startpagina beheerders samengesteld nieuws te koppelen met nieuws uit de gevestigde media. Het volgende citaat uit netkwesties geeft een perfecte omschrijving: "Een interessante vinding daarvan is nieuwsverzamelaar Paginanieuws.nl. Deze intermedair brengt professioneel en amateurnieuws met actualiteiten over veilingen en eventueel winkels in een altijd actueel, gepersonaliseerd formaat ... De scheidslijn tussen verwijzingen naar nieuws van de Volkskrant en dat van de amateurdeskundige in ADSL komt op dezelfde pagina bijeen."

[naar www.paginanieuws.nl] [naar boven]


paginamail Paginamail
paginamailPaginamail is het mailform systeem van Startpagina. Aan de buitenkant ziet het er vrij simpel uit, maar aan de achterkant zijn er allemaal mogelijkheden voor automatische antwoorden, vakantiestanden, webmail, et cetera. Kortom, toch nog een behoorlijk complex systeem.

[naar www.paginamail.nl] [naar boven]


paginamail Homepages
homepages dochters startpaginaHomepages is een initiatief van de BVS om bezoekers de mogelijkheid te bieden om zelf links aan te bevelen. Deze worden op een aparte pagina opgeslagen waarna de beheerder kan beoordelen of de link interessant genoeg is voor toevoeging aan de dochterpagina zelf. Voor bezoekers zijn homepages leuk om gewoon eens door te bladeren en te kijken welke gerelateerde sites er nog meer zijn.

[naar www.homepages.nl] [naar boven]

Meer startpagina's in het beheer van Jeroen.com:

Speciale Zoekmachine Startpagina's:

Kopieeren zonder toestemming vooraf is niet toegestaan, linken natuurlijk wel.
(Plaats een link, mail even en dan krijg je een link terug :-)