Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

19 Mrt '08 - + 0 - 0 Google Gmail ist verboten! Deel #2


Google mag de merknaam Gmail niet meer in Europa voeren. Dat heeft het Europese merkenbureau OHIM beslist. Google kan nog wel via de rechter in beroep gaan, maar volgens analisten is de kans op succes zeer klein. De rechtzaak was aangespannen door de Duitser Daniel Giersch die de merknaam voor G-mail heeft.


Daniel Giersch had al in 2000 een maildienst opgericht met de naam Gmail, ruim vier jaar voor de lancering van Google Gmail. Toen Google Gmail op 1 april 2004 lanceerde diende hij direct een klacht in tegen Google en werd al meerdere malen in het gelijk gesteld. Om die reden gebruikte Google al in Groot Brittanie en Duitsland de naam "Google Mail". Daniel Giersch heeft echter het merkenrecht op Gmail in heel Europa.

Google voerde als verweer aan dat de kleuren in het logo van Gmail duidelijk onderscheidend zijn. Ook zou de slogan van Google en Daniel Giersch 'und die Post geht richtig ab' duidelijk verschillen. De rechter ging echter niet mee met de redenering van Google.

Door de uitspraak kan Google in heel Europa dus nog enkel de naam "Google Mail" gebruiken. Wel kan Google nog gewoon @gmail.com gebruiken.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->