Veelgestelde vragen over het aanmelden bij Google
Bij Google hoef je jouw site niet aan te melden. Misschien een vreemde opening voor een artikel over het aanmelden bij Google, maar in principe is het zo dat wanneer Google links naar je site vindt, je vanzelf aan de database toegevoegd wordt.
Natuurlijk kun je zonder problemen je site toch aanmelden bij Google. Hoe dat dan verder werkt heb ik hier onder uitgewerkt. Belangrijk is het om te weten dat alleen het aanmelden zeker niet genoeg is om ook in Google gevonden te blijven worden.
De belangrijkste tips over wat je wel moet doen voor een goede positie in Google:
Er zijn twee soorten scenario's:
Verdere info:
- Wat wel te doen voor aanmelden bij Google
- Het nut van iedere week aanmelden bij Google
- Automatisch aanmelden bij meerdere zoekmachines
- Hoe lang duurt het toevoegen bij Google?
- Google zelf over aanmelden
1. Aanmelden Google en geen links
Google behoort tot de zogenaamde tweede generatie zoekmachines die kijken naar de linkstruktuur van het internet. Kort gezegd: Sites met veel relevante links van goede sites komen het hoogst te staan. Dat betekent dus dat wanneer je jouw site aanmeldt en verder geen enkele link naar je site hebt je ook niet gevonden zult worden.
Het normale scenario is dat wanneer je een site met het aanmeldformulier van Google aanmeldt je enige tijd in de zoekmachine van Google gevonden zult worden. Google geeft je dan als het ware "het voordeel van de twijfel". Echter, na enige tijd (vaak twee tot drie maanden) zul je toch uit Google gegooid worden zodra er geen links gevonden worden naar je site. Google zal redeneren dat een site waar niet naar gelinkt wordt niet interessant genoeg is om links naar te plaatsen en dus ook niet interessant genoeg om in de zoekresultaten van Google te plaatsen.
Je zult dus na het aanmelden moeten gaan zorgen voor minstens een aantal links op sites die ook in Google staan. En hoe meer links, hoe beter.
Je site kun je aanmelden vanaf het volgende adres:
Naar boven2. Niet aanmelden bij Google en alleen focussen op links
In principe zoeken de robots van Google zelf het gehele internet af en volgen link tot link. Zodra Google een link naar jouw site ontdekt zal Google je site automatisch toevoegen aan haar index. Je kunt dus in Google terecht komen zonder je site ooit aangemeld te hebben. Aanmelden hoeft dus eigenlijk niet!
Er zijn de laatste tijd steeds meer mensen die hun site bewust niet meer aanmelden omdat het in feite niets meer uitmaakt. Sommige mensen denken zelfs dat wanneer Google je site zelf ontdekt, het beter zou zijn voor je positie in Google. Het bewijs daarvoor heb ik nooit ontdekt, maar feit blijft dat wanneer je links hebt je vanzelf wel toegevoegd wordt.
En dan zijn er nog truuks om snel toegevoegd te worden. Wanneer je het voor elkaar krijgt een link te krijgen op de homepage van een site die elke dag ververst wordt en in Google een zeer hoge waardering krijgt dan kan het gebeuren dat je binnen een dag in Google te vinden bent. Enkele truuks staan op de Google aanmelden pagina met kopjes als aanmelden binnen 30 dagen.
Een voorbeeld is de lancering van de Google Startpagina. Deze was binnen 20 uur te vinden in Google, puur doordat we meteen bij de lancering er voor hadden gezorgd dat er (slechts!) 10 links naar google.startpagina.nl geplaatst waren op diverse sites. De Google aanmelden Startpagina haalde zelfs binnen drie dagen de nummer 1 positie op de trefwoorden "Google aanmelden". Zonder daadwerkelijk aan te melden...
Naar bovenWat wel te doen voor aanmelden bij Google
Een aantal korte tips:
- Zorg voor een zeer goede en interessante site
- Zorg voor goede links, links, links
- Gebruik logische HTML
- Zorg voor een goede logische navigatie
- Maak zeer regelmatig updates aan je site
- Plaats content, content, content en nog veel meer content
Heb je een goede site, dan levert dat links op. Veel links betekent een betere positie in Google. Plaats je regelmatig updates, dan zal Google vaker komen kijken of er iets veranderd is en zal Google sneller nieuwe pagina's op je site aan haar zoekmachine toevoegen. Heb je veel content, dan zal Google je site ook op meer verschillende woorden tonen. En heb je een goede navigatiestructuur dan zal Google je links beter weten te volgen en weten te waarderen.
Naar bovenHet nut van iedere week aanmelden bij Google
Vroeger was het zinvol je site iedere week aan te melden bij zoekmachines. Zo kwam je in ilse bijvoorbeeld in de "nieuw" tab terug. Tegenwoordig heeft het geen enkele zin meer je site vaker aan te melden. Sta je er in, dan weet Google je vanzelf wel te vinden via de links et cetera. Wil je dat Google vaker komt? Plaats dan dagelijks updates. Google zal dat waarderen en zal haar robots dan ook vaker langs laten komen.
Het is dus niet meer iedere week aanmelden maar iedere dag updaten.
Naar bovenAutomatisch aanmelden bij meerdere zoekmachines
Je ziet ze nog overal staan op het internet: sites waar je jouw site bij 10, 70, 700, of zelfs 7000 zoekmachines tegelijk kunt aanmelden. Deze tools hebben geen enkele zin. De moderne zoekmachines vinden je vanzelf. Sterker nog: deze tools zijn in strijd met de gebruikers voorwaarden van Google. Het is namelijk verboden om automatische toepassingen op Google los te laten. (zie Google Terms of Service). Een ander probleem van veel van deze tools is dat wanneer je ook een e-mail adres invult dit werkelijk overspoeld zal worden met spam.
Naar bovenHoe lang duurt het toevoegen bij Google?
Gemiddeld zes tot acht weken. Maar voor zoekmachines geldt: geduld, geduld, geduld. Zoekmachines hebben hun eigen agenda en daar kun je niets aan doen. Zorg er in de tussentijd voor dat je zo veel als mogelijks links krijgt naar je site.
Naar bovenGoogle zelf over aanmelden:
Google's eigen uitleg vind je op de volgende pagina over de mythes rond Google terug: Google's zin en onzin
Naar bovenMeer over Google en het aanmelden bij zoekmachines lezen:
- Google-aanmelden.startpagina.nl
- Aanmeld.startpagina.nl
- Aanmelden ilse
- Aanmelden Startpagina
- Aanmelden DMOZ
- Meer over Google Hacks
- Meer over Google
- Meer over zoekmachines
- Meer over Website Promotie
- Meer over link popularity
- Naar de Homepage van JEROEN.COM
Kopieeren zonder toestemming vooraf is niet toegestaan, linken natuurlijk wel.
(Plaats een link, mail even en dan krijg je een link terug :-)