Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

02 Dec '11 - + 0 - 0 Aanklacht machtsmisbruik EU aan Google: 400 pagina's


google EU aanklachtDe aanklacht van machtsmisbruik van de Europese Commissie aan Google is maar liefst 400 pagina's dik geworden. Dat meldt the Financial Times op basis van anonieme bronnen. Er wordt verwacht dat de EU met een zogenaamde "statement of objections" (SO) komt met een bloemlezing aan klachten over machtsmisbruik door Google.


In November vorig jaar startte de Europese Commissie een onderzoek naar mogelijk machtsmisbruik door Google naar aanleiding van klachten van de zoekmachines Foundem, eJustice and Ciao!. De lengte van het document wordt vooral veroorzaakt door het grote aantal klachten en de complexiteit van de klachten. Zo zou Google de zoekresultaten manipuleren en eigen diensten voorrang geven in de gewone zoekresultaten. De klagers claimen zo last te hebben van oneerlijke concurrentie.

ex-Google CEO Eric Schmidt naar Brussel


Google's zwaargewicht en voormalig CEO Eric Schmidt wordt binnenkort in Brussel verwacht voor een gesprek over de zaak. Doel van de afspraak zou de overname van Motorola door Google zijn, maar men vermoedt dat Eric Schmidt zal proberen tijdens het gesprek tot een schikking te komen. Eric Schmidt is reeds in februari al op bezoek geweest in Brussel om te voorkomen dat Google veroordeelt wordt tot het betalen van een megaboete.

Grote consequenties aanklacht


De consequenties van de aanklacht van de Europese Commissie kunnen groot zijn. Zo kan Google bestraft worden tot wel 10% van haar omzet. De omzet van Google was in 2010 ruim 29 miljard dollar.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->