Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

06 Apr '04 - + 3 - 1 Google Gmail: De Google 1 april grap die geen 1 april grap was. (Google e-mail)


Nu 1 april voorbij is blijkt dat de lancering van Gmail helemaal geen grap was. Op mijn vraag aan de Google medewerker "GoogleGuy" wat zijn mening is over het ontbreken van een link in Google Labs kreeg ik als eerste van Google het verlossende antwoord:


Jeroen van de Wiel:
  Hasn't anyone noticed that Gmail is not yet in Google Labs?

  If this story IS true, it would be very strange that a beta product is not listed there, while personalized search ( added 3/29/04) is listed at the first day...

  googleguy, what's your opinion on this? ;-)Googleguy:


  "Googleguy, what's your opinion on this? ;-)"

  (This is of course all just my personal opinion.)

  Okay, it's April 2nd, so it seems fair to say now that Gmail is for real. Expect to see


  1,000 megabytes of storage

  search over the contents of your email

  relevant/unobtrusive ads on the side of the page
  I've been using various versions of Gmail for a while now, and I love it. I'm a huge data packrat--I save all my email--and it's changed the way that I work. Whenever I used to get an important email, I'd have to save it off somewhere special, or else later do a very painful and long grep over years of email to find what I wanted. Now I only need to remember a few words from the email and a quick search brings it up. I never realized how valuable my email was until I had a great search over it. Just like Google did with web search, our search over email is going to improve the quality of life for a lot of people.

  About showing ads on the side of the page: Google has long had a different philosophy about advertising than many companies. Back when many search engines were bombarding users with off-topic banner ads, Larry and Sergey were emphasizing that the ads could be as useful as the regular search results sometimes. The more relevant the ads were, the better the user would like them. For example, it's not just how much someone is willing to pay, but also how high the AdWords clickthrough is that determines in what slot an ad shows. I think the ads that we show are going to be strictly better than annoying banner ads, flashy pop-ups, and other ads that you can't ignore. And I think they're going to be pretty handy for users.

  If you take a step back, I think Google has done a lot to improve the relevance of web search and the quality of advertising on the web over the last five years. I'm looking forward to us doing the same thing with email. I'm glad that folks here are mindful of privacy issues; I believe people will find that we are working for our users' interests with Gmail just like we do everywhere else.

  Okay, this is getting long and I have to go to a meeting.Moeten we de lancering van Google Mail nu zien als de meest gewaagde lancering van een nieuwe product ooit? Was het een communicatieblunder om zo een persbericht te lanceren, net op 1 april? Google heeft het in ieder geval voor elkaar gekregen om de lancering van GMail met enorm veel publiciteit vergezeld te laten gaan.

Iedere marketeer van een wat kleiner bedrijf zou jaloers zijn op zo een Guerilla Marketing stunt, want dat is het in feite. Marketing via de ongeeigende paden, slimme trucs om de grotere partij slimmer af te zijn terwijl je kleiner bent, gebruik makend van het voordeel dat je klein bent.

Ik hoop echter wel dat de actie van Google haar in de toekomst niet zal schaden. Een dergelijke stunt van zo een groot bedrijf kan altijd leiden tot een terugslag in wat voor vorm dan ook. Van marktleiders wordt verwacht dat ze zich serieus opstellen, van marktaanvallers wordt verwacht dat ze zich via allerlei trucs naar marktleiderschap vechten. In dit geval is Hotmail voorlopig nog de marktleider en Google de aanvaller...


> www.webmasterworld.com
> www.webmasterworld.com

> Google Labs
> Gmail
6 Googley reacties!:

MENSEN IK WIL GMAIL maar hoe kan ik me daarvoor aanmelden op de site van gmail http://www.gmail.com staat er ergens sign up here ofzo weet iemand waar ik dit kan doen?

Jeroen () - 30 April '04 - 13:28

MENSEN IK WIL GMAIL maar hoe kan ik me daarvoor aanmelden op de site van gmail http://www.gmail.com staat er ergens sign up here ofzo weet iemand waar ik dit kan doen?

Jeroen () - 30 April '04 - 13:36

MENSEN IK WIL GMAIL maar hoe kan ik me daarvoor aanmelden op de site van gmail http://www.gmail.com staat er ergens sign up here ofzo weet iemand waar ik dit kan doen?

Jeroen () - 30 April '04 - 13:36

ik heb geen gmail meer en kan het oon nergens meer bereiken wie weet wat er aan de hand is ???Bericht naar derksen_dick@hotmail.com

dick derksen () - 10 Mei '06 - 20:16

Offtopic… waarom laat je deze website verwateren?
Ik kan me herinneren dat je nr.1 was op gebied van SEO.
Nu staan websites met een pagerank van 1 en enkele spammy backlinks boven je.
Anyways, bedankt, een hoop dingen die ik weet heb ik opgenomen dankzij deze website.

Deen () (link) - 14 April '13 - 03:31

Grappig dat deze post na een paar jaar al geschiedenis is.

Mark () (link) - 03 September '14 - 13:38


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->