Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

02 Dec '11 - + 0 - 0 Boete EU aan Google kan oplopen tot 3 miljard USD


google EU aanklachtDe boete die de EU aan Google kan opleggen wegens machtsmisbruik kan oplopen tot 3 miljard dollar, oftewel 10% van de omzet van het bedrijf. Vandaag werd bekend dat de Europese Commissie een zaak voorbereidt op Google met een aanklacht van maar liefst 400 pagina's.


De omzet van Google inc. over 2010 bedroeg 29,321 miljard dollar. De aanklacht handelt over een aantal concurrenten van Google die menen last te hebben van valse concurrentie door Google. Google zou onder andere zowel in de organische als in de betaalde resultaten voorrang geven aan de eigen diensten.

Google maakt zich dusdanig druk over de aanklacht dat de ex-ceo van Google, Eric Schmidt, inmiddels voor de tweede naar Brussel is afgereisd voor overleg. Google probeert tot een compromis te komen voordat het tot een daadwerkelijke aanklacht wegens machtsmisbruik komt.


Zie ook:

> Aanklacht machtsmisbruik EU aan Google: 400 pagina's
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->