Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

28 Mei '14 - + 0 - 0 Google car: de zelf rijdende auto zonder stuur


google zelf rijdende autoGoogle heeft een zelf rijdende auto gelanceerd zonder stuur. De auto is onderdeel van een proefproject waarmee Google al een tijd actief is om verkeersproblemen in Californie op te lossen.


De auto heeft nu nog een schattig uiterlijk maar kan in de toekomst sportiever worden. Dat zal nodig zijn want de maximum snelheid is nu nog beperkt tot 40 kilometer per uur.

Google zelf rijdende auto prototypeDe auto wordt in de prototype fase nog opgebouwd uit onderdelen van bestaande auto's. De bediening gebeurt via een dashboard waar je de bestemming invoert. Vervolgens zal de auto zelf de weg kiezen en je er naar toe brengen. Om veiligheid te bieden bevat de auto diverse sensoren waardoor je bijvoorbeeld geen dode hoek meer hebt. Ook kunnen de sensoren over grote afstand kijken. Een afstand van twee voetbalvelden zou voldoende moeten zijn om een aanstormende auto op een kruispunt tijdig te ontdekken.

De auto zal een alternatief of vervanger moeten worden voor openbaar vervoer. Google zal de auto in een eerste run van honderd prototypes lanceren. Het is nog niet bekend of de auto's speciale verf zal hebben waarmee automatisch Google advertenties worden vertoond.

Meer weten? Dan kun je het initiatief volgen op de speciale Google+ pagina voor de zelf rijdende auto.
3 Googley reacties!:

The car now has a lovely appearance, but in the future sportier. It will be necessary because the maximum speed is limited to 40 kilometers per hour. Yes, I like this type of car, it is suitable for women.

miaohui0811 () - 02 Juli '14 - 10:10

Huh, ik dacht dat de zelfrijdende auto van Google er toch wat degelijker uit zag. Op het filmpje waar de auto 1000 km’s heeft afgelegd met een blinde man, zag ‘t er een stuk fraaier uit…

Rick () - 08 Oktober '14 - 18:04

uitstekende uitvinding

Chantal () - 22 Januari '15 - 09:17


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->