Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

19 Mrt '08 - + 0 - 0 Gmail blijft in Nederland


De merknaam Gmail blijft in Nederland in gebruik. Dat meldt Google Nederland naar aanleiding van de berichten dat de merknaam Gmail in Europa niet meer gebruikt mogen worden door Google. Dit als gevolg van het verliezen van een rechtszaak van de Duitse Gmail.


Computer idee bericht na aanleiding van een interview met Google Nederland:

'Hoewel we teleurgesteld zijn in de beslissing van Het Harmonisatiebureau voor de Interne Markt dat we Gmail niet als merknaam in heel Europa mogen voeren, zullen de meeste Europeanen met een Gmail-account hiervan niets merken. Uitzonderingen zijn Duitsland en Groot-BrittanniŽ, waar we onze dienst onder de naam Google Mail zullen gaan aanbieden. Wereldwijd heeft Google de merknaam Gmail in meer dan zestig landen lokaal geregistreerd; daaronder zijn veel Europese landen.'

Aldus een woordvoerder van Google.

Daniel Giersch is de oprichter van de Duitse maildienst die al in 2000 werd opgericht met de naam Gmail, ruim vier jaar voor de bekendmaking van Google Gmail. Nadat Google Gmail lanceerde startte hij direct een rechtszaak tegen Google om te voorkomen dat Google de merknaam Gmail in Duitsland ging gebruiken. Google moet nu in Duitsland de naam "Google Mail" gaan gebruiken.

Naar verluid heeft Google geprobeerd de merknaam Gmail van de Duitser te kopen voor een bedrag van 250.000 euro.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->