startpagina


Adverteren Op Startpagina
startpagina Op Startpagina Adverteren
homepage startpagina Aantal bezoekers
Startpagina.nl heeft gemiddeld maar liefst:

meer dan 4 miljoen bezoekers per dag teller google startpagina

Pageviews 188.448.000
Uniek bereik 4.825.000


Eén van de grootste krachten van Startpagina zijn de meer dan 5000 dochterpagina's. Deze Startpagina dochters vormen een actieve community van zelfstandige beheerders, die zelf de redactionele verantwoordelijkheid dragen van hun pagina. De Startpaginapagina dochters gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en zijn, net zoals de Startpagina homepage, opgedeeld in overzichtelijke categorieën.

Startpagina bereikt een zeer breed publiek, waarin mannen en vrouwen vrijwel gelijk vertegenwoordigd zijn. De Startpagina-bezoeker is elke dag op het internet te vinden, wekelijks meer dan 13 uur. Velen gebruiken Startpagina.nl ook echt als opstartpagina (70%). Bron: ilsemedia

De pagina biedt een overzicht met links naar allerhande leuke en interessante websites. De kracht zit in de meer dan 5000 dochterpagina's; elke pagina met een eigen onderwerp.

Alle online adverteer mogelijkheden op een rijtje:

> Adverteren op de homepage van Startpagina zelf
> Adverteren op de Startpagina dochters
> Via ilse media op de Startpagina dochters
> Ik wil aandacht
> Via Adlantic op de Startpagina dochters
> Individuele dochters rechtstreeks benaderen


[naar Startpagina]


startpagina Adverteren op de homepage van Startpagina zelf (tip!)
Startpagina.nl is de tweede meest bezochte en populairste website van Nederland, na Google.nl. Alleen al de Startpagina homepage wordt dagelijks ruim 4 miljoen keer bezocht. Alle achterliggende pagina's bij elkaar zorgen er voor dat er in totaal meer dan 8 miljoen bezoekers per dag worden geteld. Alle informatie staat op één pagina, opgedeeld in categorieën als financieel, auto, reizen, winkels, gezondheid, vacatures, etc.

Er zijn twee mogelijkheden om te adverteren op www.startpagina.nl. De eerste is de verkleinde banner (formaat 230 x 33) rechtsboven. De tweede manier is het meest interessant en is de tekstlink op startpagina zelf. Er zijn verschillende modellen om daar te adverteren zoals te betalen per klik en een veiling van de posities. Dit is afhankelijk van het blok waarin je een tekstlink wilt. Voor de tekstlinks zijn strikte voorwaarden. Zo moet een link een minimaal aantal bezoekers opleveren en moet de adverterende partij een absoluut a-merk zijn. Startpagina onderzoekt ook welke partijen voor de bezoekers het meest interessant zijn en die mag dan adverteren.

Voor wie wil adverteren op Startpagina moet contact opnemen met ilse media via sales op ilsemedia punt nl of via 020 840 4770.

[naar www.startpagina.nl] [naar boven]


dochters Adverteren op de Startpagina dochters (tip!)
Alle meer dan 5000 dochters bij elkaar opgeteld vertegenwoordigen een enorm adverteerders potentieel. Sterkte is dat men midden in de doelgroep zit en zo zeer gericht kan adverteren.

Een dochter exploiteert de rechterbanner en mag 15 commerciële links op zijn dochter "Verkopen". Deze links moeten echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen:
  • De commerciële links moeten, net als de andere links, waarde toevoegen aan de inhoud van de Dochterpagina. Ze moeten passen bij het onderwerp van de pagina én bij de rubriek (het blokje) waar ze staan.
  • De commerciële links mogen qua vormgeving niet afwijken van de andere links, noch in lettertype noch in lengte of op wat voor manier dan ook.


[naar www.pagina.nl] [naar boven]


ilse media Via ilse media op de Startpagina dochters
Ilse media beheert de linkerbanner en de 15 commerciële links onderaan de startpagina dochters. Indien je via ilse media adverteert kun je in een keer op de duizenden dochters tegelijk gaan adverteren.

[naar www.ilsemedia.nl] [naar boven]


adlantic Ik wil aandacht
Ik wil aandacht was een initiatief van de BVS (Belangen Vereniging Startpaginadochters) en is inmiddels zelfstandig gegaan. De bedoeling was een centrale plaats te creëren zodat de potentiele adverteerders via een site de advertentie tarieven van de verschillende dochters konden bekijken. Op dit ogenblik lijkt de site www.ikwilaandacht.nl uit de lucht te zijn.

[naar www.ikwilaandacht.nl] [naar boven]


adlantic Via Adlantic op de Startpagina dochters
adlanticAdlantic probeert een gemeenschappelijk aanspreekpunt te creeren om zo zaken te doen met grote aantallen individuele dochters tegelijkertijd. Eigenlijk is Adlantic een mediabureau die de complete handling, planning, contacten met de beheerders en traffic verzorgt. Erg handig als je een campagne hebt en op 20 dochters tegelijk wilt staan. De startpagina dochters zijn over het algemeen ook erg blij met Adlantic omdat het meer advertentie inkomsten betekent.

[naar www.adlantic.nl] [naar boven]


dochters Individuele dochters rechtstreeks benaderen (tip!)
Verder is het zaak met de individuele dochter te onderhandelen. En dat kan soms zeer interessante tarieven opleveren. Het is een beetje afhankelijk van hoeveel adverteerders een dochter al heeft en hoe commercieel de beheerder is ingesteld, maar probeer het altijd!

[naar www.pagina.nl] [naar boven]

Adverteren op een andere Startpagina dochter:

Kopieeren zonder toestemming vooraf is niet toegestaan, linken natuurlijk wel.
(Plaats een link, mail even en dan krijg je een link terug :-)