Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

28 Okt '14 - + 0 - 0 Google Doodle vandaag: Jonas Salk


photo jonas salkGoogle eert vandaag Jonas Edward Salk met een speciaal logo. Jonas Salk was een Amerikaanse medisch onderzoeker en leefde van 28 oktober 1914 tot 23 juni 1995 Hij was verantwoordelijk voor de ontdekking van het eerste succesvolle polio vaccine.


Jonas Salk was geboren in New York en was kind van Joods ouders. Alhoewel zij weinig opleiding hadden genoten, waren zijn ouders zeer gemotiveerd om hun kinderen succesvol te laten worden. Op het New York University School of Medicine stak Jonas met kop en schouders boven zijn studiegenoten uit en koos de weg van onderzoeker in plaats van dokter te worden.

google doodle jonas stalkTot 1957 werd polio gezien als een van de meest gevreesde ziektes. Vergelijkbaar met Ebola nu in bepaalde regio's had Polio een ontwrichtende werking. Vele duizenden mensen kwamen tijdens iedere poliogolf om het leven en vele kinderen raakten verlamd. Sommigen vergeleken de angst voor polio zelfs met de angst voor nucleaire wapens in de jaren 50. De ontdekking van het vaccin leidde tot een wereldwijde campagne waarmee uiteindelijk polio onderdrukt kon worden.


> Meer Google doodles
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->