Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

28 Mei '10 - + 0 - 0 Lancering Google zoekmachine voor partijprogramma's


Google heeft een zoekmachine gelanceerd, speciaal voor de partijprogramma's van de Nederlandse politieke partijen. Google toont hierin de feitelijke inhoud van de verkiezingsprogramma's voor de Tweede Kamer verkiezingen. Zo is te lezen waar elke partij voor staat, wat de belangrijkste standpunten zijn en hoe ze die standpunten willen realiseren.


In deze zoekmachine zijn van alle deelnemende politieke partijen de partijprogramma's opgenomen. De Tweede Kamer verkiezingen vinden plaats op 9 juni 2010. In de zoekmachine kan je naast de volledige partijprogramma's, ook zoeken op thema en partijen met elkaar vergelijken per thema. Onderaan de zoekmachine staan een aantal suggesties voor zoektermen. De meest gezochte termen zijn duurzaamheid, economie, Europa, onderwijs en veiligheid. De zoekmachine is hier te gebruiken.

Google vergelijk-tool


Naast deze zoekmachine is er ook een tool, genaamd Insights for Search, ontwikkeld door Google dat statistieken met elkaar vergelijkt. In de tool staan nog niet alle statistieken, maar er zijn al een aantal dingen op te vinden, zoals: wie de meest gezochte lijsttrekker is, wat in de peilingen de grootste partij is en welke zoekwoorden belangrijk zijn. Hieruit blijkt bijvoorbeeld dat er ook veel gezocht wordt op belasting en openbaar vervoer. De tool is hieronder te vinden en te gebruiken.Google maakt kiezen eenvoudiger


Pim van der Feltz, directeur van Google Nederland, zegt dat de zoekmachine en de tool het voor kiezers makkelijker maken om tot een keuze te komen. Ze krijgen een beter inzicht in de programma's van politieke partijen, omdat ze hier de waarheid voor ogen krijgen, in plaats van allerlei verschillende versies van verkiezingsprogramma's. Ook zegt hij dat men op deze manier veel tijd kan besparen.

Uit peilingen van Synovate blijkt dat de VVD de grootste partij wordt. Een prognose van de top 5 politieke partijen met het aantal zetels ziet u hier onder:
- VVD Mark Rutte 37 zetels
- PvdA Job Cohen 30 zetels
- CDA Jan Peter Balkenende 26 zetels
- PVV Geert Wilders 18 zetels
- GroenLinks Femke Halsema 10 zetels

D66 en SP staan in peilingen op 9 zetels in de Tweede Kamer.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->