Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

20 Mei '10 - + 0 - 0 Definitieve versie Google Wave live


Google heeft Google Wave openbaar gemaakt voor het publiek. Wave is een dienst waarbij het mogelijk om met meerdere personen aan een project te werken, zoals aan documenten en spreadsheets. In 2009 werd er een beta versie beschikbaar gesteld en nu is de uiteindelijke versie gelanceerd.


Lars Rasmussen, hoofdverantwoordelijke voor de ontwikkeling van Google Wave, liet woensdag tijdens de Google conferentie weten dat Wave voortaan is te gebruiken door iedereen die over een Google account beschikt. Het is niet langer nodig een uitnodiging te sturen voordat op Google Wave kan worden ingelogd. Echter valt de dienst voorlopig nog wel onder de Google Labs afdeling.Google Wave komt ook beschikbaar voor betalende gebruikers van Google Apps. Volgens de ontwikkelaar is Wave vooral voor zakelijke gebruikers interessant, omdat verschillende gebruikers realtime aan een "wave" kunnen werken. Ook zou de applicatie interessant zijn in het onderwijs en journalistiek.

Wave draait een stuk sneller dan de beta versie van afgelopen jaar. Ook zouden de grootste bugs inmiddels zijn verholpen. Wave is nog niet erg populair, omdat het nut van de webapp voor veel gebruikers niet duidelijk is. Verder zal Google voor Wave een aantal API's vrijgeven, waarbij ontwikkelaars via "robots" interacties met waves kunnen aangaan.
2 Googley reacties!:

Ik mag hopen dat Google Wave een stuk sneller is dan het huidige docs assortiment. Het laden van pagina’s en toepassen van wijzigingen duurt onnodig lang en laat de browser (Google Chrome notabene) regelmatig vastlopen. Het legen van cache en andere temps haalt niets uit.

De layout spreekt me in ieder geval al wel aan, dus dat is een goed teken!

Marileen () (link) - 25 Mei '10 - 11:15


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->