Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

11 Mei '10 - + 0 - 0 Google Android populairder dan Apple iPhone


In het eerste kwartaal van 2010 zijn er in de VS meer telefoons met het Android-besturingssysteem van Google verkocht, dan dat er Apple iPhones verkocht zijn. Android heeft echter nog niet het grootste marktaandeel, dat blijft Blackberry van RIM. Dit blijkt uit onderzoek van NPD.


De iPhone had een marktaandeel van 21% in het eerste kwartaal. De populaire smartphone van Apple heeft daarmee het 3e grootste marktaandeel. Met 28% is Android de iPhone flink voorbij gegaan op de Amerikaanse markt. RIM's Blackberry blijft de onbetwiste nummer 1 met een marktaandeel van 36%. Blackberry heeft in het afgelopen kwartaal wel 6% marktaandeel moeten inleveren aan de concurrentie.Drietal telefoons zorgen voor hoge omzet


Een drietal telefoons zorgden voor goede verkoopcijfers. Dit zijn de Motorola Droid en de HTC Droid Eris, die beide op Google's Android-systeem draaien. De andere is de BlackBerry Curve van RIM. Overigens zijn er volgens het NPD minder telefoons verkocht dan vorig jaar. Dit zou te wijten kunnen zijn aan de krediet crisis.

Prijzen hoger dan vorig jaar


De prijzen van telefoons zijn licht gestegen. Zo kost een mobiele telefoon gemiddeld 88 dollar, dat is 5% meer dan in het eerste kwartaal van 2009. Een smartphone kost gemiddeld 151 dollar. Dit is een prijsstijging van 3% ten opzichte van vorig jaar.

Zie ook:
> Google Android loopt in op Apple iPhone
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->